Sport

Frank de Boer maakt EK-voorselectie Oranje bekend

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Frank de Boer maakt EK-voorselectie Oranje bekend

Bondscoach Frank de Boer heeft vrijdag een 34-koppige voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK bekendgemaakt. En daar zitten wat verrassingen bij! In totaal mogen er 26 spelers mee naar het EK. De acht afvallers zullen later worden bekendgemaakt.

Weghorst wel, Babel niet

De grootste verrassing is de oproep van Wout Weghorst, die tot nu toe steeds genegeerd werd door De Boer. Dit terwijl Weghorst dit seizoen aan de lopende band scoorde voor zijn club Wolfsburg in Duitsland. Nu mag de aanvaller dus hopen op deelname aan het EK.

Maar er zijn nog meer verrassingen. Zo maakt Ryan Babel, die tot nu toe vaak bij de selectie zat, geen deel uit van de voorselectie van het EK. Daarnaast zitten Jurriën Timber (Ajax) en Cody Gakpo (PSV) voor het eerst bij Oranje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terugkeer

Rick Karsdorp en Anwar El Ghazi keren na een lange tijd terug bij Oranje. Zo speelde El Ghazi (Aston Villa) zijn laatste interland in 2015 tegen Tsjechië. Rick Karsdorp (AS Roma) speelde zijn laatste pot voor Oranje in 2017 tegen Bulgarije. Ook Maarten Stekelenburg (Ajax) keert na vijf jaar terug bij Oranje.

Virgil van Dijk

De grote afwezige is vaste aanvoerder Virgil van Dijk. De verdediger van Liverpool raakte in oktober zwaar geblesseerd en maakte deze week bekend dat hij het EK niet gaat halen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

13 juni eerste wedstrijd

Het EK start op 11 juni met de wedstrijd tussen Turkije en Italië. Voor Oranje begint het EK op 13 juni tegen Oekraïne. Vervolgens speelt het Nederlands elftal op 17 juni tegen Oostenrijk en op 21 juni tegen Noord-Macedonië.

Ster advertentie
Ster advertentie