Sport

All Lives Matter-spandoek verrast PSV

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. All Lives Matter-spandoek verrast PSV

Tijdens de wedstrijd die zaterdag werd gespeeld tussen PSV en Vitesse (1-1), hing een spandoek met daarop de tekst All Lives Matter en daar zijn ze bij PSV niet blij mee. "We werden verrast", zegt persvoorlichter Thijs Slegers. "In ons stadion willen we geen politieke statements, dat is de afspraak", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. En daarom gaat de club in gesprek met de supporters die het hebben opgehangen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

laten hangen door Corona

Toen PSV het spandoek zag, werd besloten om het te laten hangen. Volgens de persvoorlichter deden ze dit vanwege de coronamaatregelen: "Het verwijderen van een spandoek kan leiden tot onrust en dan kunnen de geldende corona-regels in het geding komen. Dat wilden we niet", legde hij uit aan de Eindhovense krant.

Tegen racisme

Het spandoek met All Lives Matter blijkt gemaakt door de fangroep PSV Fans United. Voorman Frits Bovers vertelt dat het niets met racisme te maken heeft: "Anders had er wel 'white lives matter' gestaan", zegt hij. "Wij zijn tegen racisme in iedere vorm. Daar willen we niets mee te maken hebben." De standaardprocedure bij spandoeken in het PSV-stadion is dat ze worden aangemeld bij de club, maar dat blijkt volgens Bovers niet altijd zo te gaan: "Dat doen we niet altijd en nu dus ook niet."

Ster advertentie
Ster advertentie