Sport

Simone Biles (22) is de meest succesvolle turner op WK allertijden

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Simone Biles (22) is de meest succesvolle turner op WK allertijden

Simone Biles is zonder twijfel een van de meest legendarische sporters van deze generatie. Waar er vorige week nog twee moves naar de 22-jarige Afro-Amerikaanse turnster vernoemd werden, pakte Simone gister maar liefst vijf gouden medailles op het WK turnen in Stuttgart. Dat maakt haar de meest succesvolle turner op de wereldkampioenschappen aller tijden. Niemand haalde zoveel medailles als Biles: maar liefst 25, verdeeld over 5 WK's.

Van een andere planeet

De legendary Simone pakte dit WK goud op de landenwedstrijd, de meerkamp en ook op de sprong, balk en vloer liet ze haar tegenstanders ver achter zich. Dat maakt haar in totaal goed voor negentien wereldtitels. De manier waarop zij met gemak de meest moeilijke oefeningen laat zien, op een ongekend tempo en niveau, maakt haar volgens de verslaggever 'van een andere planeet'.

Olympische Spelen

Simone werd ook al vier keer Olympisch kampioen. Momenteel bereidt ze zich voor op de Spelen in Tokyo van volgend jaar, waarvan ze heeft laten weten dat het haar laatste Olympische Spelen zullen worden.

Ster advertentie
Ster advertentie