Sport

Heeft vasten invloed op het spel van het Marokkaanse elftal?

  1. Newschevron right
  2. Heeft vasten invloed op het spel van het Marokkaanse elftal?

Vanavond spelen het Marokkaanse efltal en het Nederlandse elftal tegen elkaar in een oefenwedstrijd in Agadir. In aanloop naar de wedstrijd interviewde de Nieuwe Maan Johan Derksen, Ali Boussaboun, Khalid Sinouh en Foppe de Haan over de invloed van de ramadan op de wedstrijd. Zal het vasten invloed hebben op het spel van Marokko?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vasten

Ali Boussaboun heeft vroeger gespeeld voor Marokko tijdens de ramadan. Hij zegt toen geen last van het vasten te hebben gehad: "Als je in de nacht goed eet en een zwaar ontbijt, dan kun je de hele dag door". Toen hij bij NAC speelde wilde zijn trainer niet dat hij ging vasten. Ali deed het toch, maar vertelde dat niet aan zijn trainer. Vervolgens scoorde hij drie keer in de wedstrijd. Hij vertelde na afloop alsnog dat hij had gevast en toen zei zijn trainer: "Van mij mag je het hele jaar door vasten, zo lang je er maar in blijft schieten."

Winst

Johan Derksen denkt wel dat het vasten invloed heeft op het spel van Marokko. Toch denkt hij dat Marokko gaat winnen vanavond, want: "Zij kunnen ook tijdens de ramadan moeiteloos van Nederland winnen". Ook Khalid Sinouh deelt deze mening en hij geeft ook aan dat misschien niet alle spelers zullen vasten.

"Dat hoeft niet iedereen te weten. Ik vastte vroeger ook niet gedurende de wedstrijd. Dat haalde ik later gewoon weer in."

1-1

Het is de derde keer dat de twee teams tegenover elkaar staan. Op het WK van 1994 won Oranje en in een oefenwedstrijd in 1998 was het Marokko die met de overwinning naar huis ging. Wie zal vanavond gaan winnen?

Ster advertentie
Ster advertentie