Sport

Hoe Mido een date van Zlatan Ibrahimovic verpestte

foto: youtube/andyvandermeijde
  1. Newschevron right
  2. Hoe Mido een date van Zlatan Ibrahimovic verpestte

De Egyptische ex-voetballer Mido speelde in een ver verleden met Zlatan Ibrahimovic, Rafael van der Vaart én Andy van der Meijde bij Ajax. Daar hebben ze naast doelpunten ook de meest gestoorde dingen buiten het voetbalveld meegemaakt. Bij Andy in de Auto vertelt Mido over de gekke vrouwen van Amsterdam, vliegende scharen in de kleedkamer en hoe je mede dankzij een Ferrari leert het werkt in Nederland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Mijn geld, mijn Ferrari!"

Ahmed Hossam Hussein Abdelhamid, zoals Mido voluit heet, is tegenwoordig analist bij verschillende tv-kanalen. Daarnaast is hij ook al begonnen aan een indrukwekkende carrière als trainer. In zijn tijd bij Ajax was de voetballer minder serieus, wat gezien zijn leeftijd niet gek was. Zo kocht hij op zijn achttiende verjaardag al een Ferrari voor zichzelf in zijn tijd bij Ajax. Trainer Ronald Koeman had daar duidelijk moeite mee, maar Mido begreep destijds niet waarom. Het was toch zijn geld? Als volwassen man begrijpt hij nu de daadwerkelijke reden: "Toen ik ouder werd begreep ik de Nederlandse mentaliteit. Ze probeerden mij te beschermen."

@afcajax @ajaxlife ❤️

Een bericht gedeeld door Ahmed Hossam (@ahmedhossammido) op 29 Jun 2018 om 2:56 (PDT)

Buitenlanders in Nederland

De Nederlandse mentaliteit is overigens iets waar Mido veel moeite mee had: "Het grootste probleem hier in Nederland is dat ze willen dat iedereen direct Nederlands wordt", zegt Mido tegen Andy. "Dat is onmogelijk. Dat karakter van een jong jochie moet je juist gebruiken. Ja wij waren gekker dan normaal, maar dat waren problemen die de meeste buitenlandse jongens in Nederland hadden."

Zlatans date verpesten

Als jonge jochie heeft Mido het wel naar zijn zin gehad in Amsterdam. Zo vertelt hij bij Andy over de keer dat hij een date van Zlatan heeft verpest. Zlatan reed toen in een doodnormale Mitsubishi en wilde de sportauto van Mido lenen voor een date met een Zweeds supermodel. Ze wisselden hun autosleutels, maar per toeval kwam Mido ze tegen op het Leidseplein. Daar dronk hij een drankje met ze en pakte toen zijn eigen autosleutels bij vertrek. Het meisje vroeg wat Mido deed en hij vertelde dat de Mitsubishi buiten van Zlatan was. Daar kan Mido nog steeds hard om lachen: "Je had het gezicht van Zlatan moeten zien!"

Schaar gooien

Mido staat bekend als de man die ooit een schaar naar Zlatan Ibrahimovic gooide in de kleedkamer. Dat verhaal is volgens hem en volgens Zlatan extreem uitvergroot in de media: "Ik zei tegen iedereen in de kleedkamer dat ze niet mans genoeg waren om de wedstrijd te winnen." Toen ontstond er een woordenwisseling tussen de voetballers en uiteindelijk gooide Mido met een schaar. Geen scherpe schaar volgens hem, maar dat was blijkbaar wel genoeg om trainer Koeman uit de kamer te laten rennen.

Stoom afblazen in Egypte

De meeste mensen gaan na zo'n incident thuis stoom afblazen. Dat deed Mido ook, maar niet in Amsterdam. Hij werd geschorst door Ajax en parkeerde uit frustratie zijn Ferrari voor Schiphol en vloog met het eerste vliegtuig terug naar Egypte. Vier dagen later stond de auto er nog steeds toen hij terugkwam. Zonder een boete of iets dergelijks voor het raam. De media schreef dat Mido zijn collega Zlatan wilde vermoorden, maar hij snapt daar helemaal niets van: "Denk je dat een schaar Zlatan zou vermoorden? Dat zou nooit gebeuren. Ze hebben verzonnen dat ik Zlatan wilde vermoorden." Tien minuten later waren ze gewoon cool met elkaar, volgens Mido. Jaren later spreken de Zweed en de Egyptenaar elkaar nog steeds, dus blijkbaar was het niet zo'n groot probleem.

Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie