Sport

Dit 7-jarig jongetje wordt de nieuwe Usain Bolt genoemd na verbreken record

  1. Newschevron right
  2. Dit 7-jarig jongetje wordt de nieuwe Usain Bolt genoemd na verbreken record

De 7-jarige Rudolph Ingram, beter bekend als Blaze The Great, timmert hard aan de weg om ooit de snelste man van de wereld te worden. Hij kan honderd meter in slechts 13.48 rennen en dat is bizar snel voor zijn leeftijd. Het wereldrecord op de honderd meter voor zijn leeftijd stond eerst op 13.67. Niet zo gek dus dat de jongen uit Florida ook wel de nieuwe Usain Bolt genoemd wordt.

Ontwikkelen

Usain Bolt liep in 2009 de honderd meter in 9.58 en is daarmee nog steeds wereldrecordhouder. Maar volgens experts zou het zomaar kunnen dat Rudolph over een paar jaren in zijn voetsporen zal treden als hij zich op deze manier blijft ontwikkelen. De jonge atleet heeft al drie keer van zijn leeftijdsgenoten gewonnen bij de American Athletic Union. En op onderstaande video is wel te zien dat hij dat met gemak deed.

Trainen

Rudolph traint superhard om zijn doelen te bereiken. Hij is niet alleen op de atletiekbaan te vinden, maar speelt ook American Football. En ook in deze sport blinkt hij, mede door zijn uitzonderlijke snelheid, uit.

Motivatie

Naast een supersnelle atleet is Rudolph ook een internetsensatie geworden. Zijn Instagram, die zijn vader bijhoudt, wordt door ruim driehonderdduizend mensen gevolgd. Op het social media-account staan regelmatig foto's en video's van Rudolphs prestaties met daarbij motiverende quotes, zoals: "Mijn vader zei me dat je een race eerst mentaal wint, voordat je het fysiek wint. Ik ben al nummer 1 voordat de race start."

School

Als je denkt dat Blaze The Great alleen uitblinkt op het sportveld, heb je het mis. Ook op school doet hij flink zijn best. Zo is op een foto te zien dat zijn rapport voor een groot deel uit '100%' bestaat. "Werk hard in de klas en op het veld," schrijft zijn vader bij de Instagrampost.

Ster advertentie
Ster advertentie