Sport

Oranje verslaat Zweden na verlenging en is finalist op WK!

1. Newschevron right
  2. Oranje verslaat Zweden na verlenging en is finalist op WK!

De Nederlandse vrouwen hebben voor het eerst in de geschiedenis de finale van het WK weten te bereiken! De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman won de spannende wedstrijd in de verlenging met 1-0 van Zweden, dankzij een doelpunt van Jackie Groenen in de 99ste minuut.

Groenen

De eerste negentig minuten ging de bal op en neer. Alle twee de landen hadden goede kansen op een doelpunt, maar het zat ze beide niet mee. Nederland schoot op de lat en Zweden raakte de paal. Daarom ging de wedstrijd uiteindelijk naar verlengingen, waarin Groenen de matchwinner werd.

V.S. in de finale

In de finale wacht zondag om 17:00 uur de Verenigde Staten op de Oranje Leeuwinnen. De Amerikanen versloegen dinsdag Engeland in een ongelofelijke kwartfinale met 1-2. De Verenigde Staten zijn hele andere koek dan de vorige tegenstanders van Oranje, want de leeuwinnen krijgen te maken met de regerend wereldkampioen. De dames van Sarina Wiegman krijgen het moeilijk, maar niets is onmogelijk!