Sport

VIDEO: Ajax-speler Leeroy Owusu: ''Als ik niet meer kan voetballen, zou ik voor mijn muzikale carrière gaan''

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Ajax-speler Leeroy Owusu: ''Als ik niet meer kan voetballen, zou ik voor mijn muzikale carrière gaan''

De twintigjarige voetballer Leeroy Owusu uit Purmerend speelt al sinds 2004 bij Ajax. Hij was dus nog maar acht jaar toen hij begon met voetballen bij de Amsterdamse club. Leeroy is inmiddels getekend bij Ajax, maar op dit moment is hij verhuurd aan Excelsior. Plug TV sprak met de jonge profvoetballer over zijn ervaringen bij Ajax en zijn verdere ambities.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

''Ajax is deel van mijn opvoeding geweest. Ik heb er meer dan tien jaar gezeten. Het heeft me echt gevormd als persoon, maar natuurlijk ook als voetballer.''

Vertrouwen

In 2013 heeft hij een contract gekregen bij Ajax. Dat betekent dat hij vanaf dat moment betaald werd voor de sport, maar toch is dat voor hem niet de belangrijkste drijfveer.

''Het gaat niet alleen om geld verdienen. Het mooiste en belangrijkste is dat je het vertrouwen krijgt. Dat laat zien dat de club echt met je bezig is.''

Racisme

Er zitten ook negatieve kanten aan het voetbal. Racistische uitingen op het veld zijn niet zeldzaam. Zo maakte ook Leeroy een keer mee dat er allerlei apengeluiden werden gemaakt toen hij een corner wilde nemen. Hij probeert zich daar niet druk over te maken.

''Ik ben niet iemand die zich dit soort dingen persoonlijk aantrekt.''

HIphop

Naast voetbal (en Netflix) heeft Leeroy nog een hobby, namelijk rap. Als voetbal niet langer een betaalde sport zou zijn, zou hij best voor een muzikale carrière willen gaan.

''Ik rap af en toe wel eens voor de lol. Dat draai ik dan in m'n auto. Ik zou blijven voetballen, maar als ik niets meer zou verdienen zou ik wel willen ondernemen of mijn muziek gaan pushen.''

PlugTV

PlugTV interviewt bekendheden, sporters en urban artiesten van Nederlandse bodem. Het platform sprak eerder al met onder andere Feyenoorder Eljero Elia, kickbokser Tyjani Beztati en SFB-oprichter Rabby Racks.

Ster advertentie
Ster advertentie