Sport

Spaanse voetbalster Hermoso klaagt bondsvoorzitter Rubiales aan vanwege WK-kus

foto: Twitter
  1. Newschevron right
  2. Spaanse voetbalster Hermoso klaagt bondsvoorzitter Rubiales aan vanwege WK-kus

De Spaanse voetbalster Jennifer Hermoso heeft bondsvoorzitter Luis Rubiales formeel aangeklaagd bij het Spaanse Openbaar Ministerie. Hermoso beschuldigt de bondsvoorzitter van aanranding, nadat hij haar na de gewonnen WK-finale op haar mond kuste zonder haar toestemming.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

De 33-jarige aanvaller van het Spaanse vrouwenelftal diende bij het Openbaar Ministerie een klacht in van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het OM onderzocht zelf al of er sprake was van aanranding door Rubiales en gaf Hermoso vijftien dagen de tijd om een klacht in te dienen. Nu de international dat heeft gedaan, kan het OM eindelijk een rechtszaak beginnen tegen de voorzitter van de Spaanse voetbalbond RFEF.

Controverse

De controverse rond de WK-kus begon toen Rubiales Hermoso publiekelijk op de mond kuste tijdens de huldiging na het winnen van de WK-finale. Deze actie veroorzaakte wereldwijd een hoop ophef. Hermoso liet weten dat ze de kus niet fijn vond. Ook zei de voetbalster dat zij en haar familie door de Spaanse bond onder druk zijn gezet om hun steun te betuigen aan Rubiales. Hermoso was daar echter niet van gediend en zei dat ze maatregelen wilde nemen tegen Rubiales.

De bondsvoorzitter claimde na het incident dat de kus met wederzijdse toestemming plaatsvond. Desondanks heeft de FIFA hem voor 90 dagen geschorst en mag hij geen enkele voetbal-gerelateerde functie vervullen. Ook moet hij contact met Hermoso vermijden.

Ster advertentie
Ster advertentie