Sport

FIFA laat Oranje Leeuwinnen ondanks tropische hitte niet op later tijdstip spelen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. FIFA laat Oranje Leeuwinnen ondanks tropische hitte niet op later tijdstip spelen

De Oranje Leeuwinnen staan vanmiddag voor het eerst in de geschiedenis in de finale van het WK Voetbal. Ze spelen vanmiddag om 15:00 uur - op het heetst van de dag - tegen Italië in het Franse Valenciennes. Daar lopen de temperaturen vandaag op tot wel 35 graden en daarom heeft de KNVB gevraagd om de wedstrijd te verplaatsen naar later op de dag. De FIFA ging daar echter niet mee akkoord.

Spelen in de hitte

Alle andere wedstrijden van de kwartfinale vonden of vinden wel in de avond plaats: om 18:30 uur of 20:30 uur. Bondscoach Sarina Wiegman vindt het dan ook logischer als ook Italië en Nederland in de koelere avonduren spelen. Op een persconferentie vertelde ze: "We hebben gevraagd of het kon, maar het kon niet. Ik weet ook niet waarom het niet kan, maar ik vind het opvallend." De Leeuwinnen nemen daarom goede voorzorgsmaatregelen om naast de Italianen ook de hitte te trotseren.

"We gaan gewoon voetballen en dat gaan we zo goed mogelijk proberen te doen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Halve finale?

Het Nederlands elftal won dinsdag op de valreep met 2-1 van Japan in de achtste finale. Winnen ze vanmiddag de kwartfinale, dan spelen ze aanstaande woensdag in de halve finale in Lyon tegen Duitsland of Zweden. De finale van het WK vindt plaats op zondag 7 juli om 17:00 in Nice.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie