Sport

Grensrechter aangehouden na bewusteloos slaan doelman

foto: youtube/DeTelegraaf
  1. Newschevron right
  2. Grensrechter aangehouden na bewusteloos slaan doelman

Een voetbalwedstrijd tussen amateurclubs VV Uno uit Hoofddorp en Geel-Wit uit Haarlem is geëindigd in een flinke vechtpartij. Daarbij werd de doelman van Uno bewusteloos geslagen door de grensrechter. De man met de vlag benaderde de doelman van achteren en sloeg hem met een vuistslag tegen de grond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangehouden voor mishandeling

De doelman werd ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de politie blijkt hij een hersenschudding te hebben opgelopen. De politie heeft de 34-jarige grensrechter aangehouden voor mishandeling. Hij blijkt een voetballer te zijn van Geel-Wit.

Geweld afkeuren

Op de website van Voetbal Vereniging UNO staat dat ze in gesprek gaan met alle betrokken partijen om dit incident verder te bespreken en waar nodig gepaste maatregelen te nemen: "VV Uno keurt iedere vorm van geweld zowel op als rondom de velden af. Als vereniging hebben wij respect en sportiviteit hoog in het vaandel staan."

Erg aangeslagen

De voorzitter van de jeugdcommissie van Geel-Wit, zegt dat iedereen erg aangeslagen is van de gebeurtenissen: "We vinden het heel erg wat er is gebeurd. Iedereen is erg aangeslagen. We willen juist bekendstaan als een sportieve en veilige club." De man die aangehouden is blijkt volgens de voorzitter niet iemand te zijn met een kleurrijk kaartverleden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie