Sport

Sergiño Dest (18) kiest niet voor Oranje, maar Team USA

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Sergiño Dest (18) kiest niet voor Oranje, maar Team USA

Sergiño Dest gaat zijn interlands definitief spelen voor het nationale elftal van de Verenigde Staten. Dat laat de 18-jarige vleugelverdediger vandaag weten via de officiële kanalen van Ajax. De voetballer van de Amsterdammers heeft een Nederlandse moeder en een Amerikaanse vader. Dest speelde al meerdere jeugdinterlands en twee oefeninterlands voor Team USA. Hij kon nog kiezen voor Oranje, maar kiest dus voor de VS.

"Koeman vond het jammer"

"Het was geen makkelijke keuze", zegt Dest. "Ik heb er lang over nagedacht, alle voordelen en nadelen op een rijtje gezet. Mijn gevoel speelde de grootste rol. Oranje is prachtig. Ik ben in Nederland opgegroeid en geboren, je speelt er met de beste voetballers ter wereld. Maar uiteindelijk gaf mijn gevoel de doorslag." Oranje-bondscoach Ronald Koeman heeft hij ook al op de hoogte gesteld: “Dat is natuurlijk wel netjes, voordat ik het aan de pers vertel. Hij vond het jammer, zei hij, had me er graag bij gehad. Maar hij respecteert mijn keuze. Het was ook niet makkelijk om te vertellen, want je wil iedereen tevreden houden.”

Beslissingsweek

Dest vertelde na het duel met Chelsea al dat hij zijn keuze binnen een week bekend zou maken. "Ik weet nog niet welk land ik ga kiezen. Maar ik wil meer interlands spelen, want ik denk dat ik daar veel sterker van word. Ik denk dat ik mijn beslissing deze week ga maken, maar ik kan er nu niets over zeggen", zei hij toen. Een dag na het verloren Champions League-duel van Ajax tegen Chelsea heeft Dest een lang gesprek gehad met Gregg Berhalter, de bondscoach van de Verenigde Staten en de technisch directeur van Team USA: Earnest Stewart. Blijkbaar beviel het goed, want Dest gaat voor Team USA.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie