Sport

PSV'er Noni Madueke krijgt taakstraf en boete voor rijden met vals rijbewijs

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. PSV'er Noni Madueke krijgt taakstraf en boete voor rijden met vals rijbewijs

Noni Madueke heeft een boete van 1000 euro en een voorwaardelijke taakstraf van 120 uur gekregen voor het rijden met een vals Engels rijbewijs. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De aanvaller van PSV werd eind vorig jaar in Eindhoven aangehouden voor de overtreding.

Vals rijbewijs

De twintigjarige Madueke heeft nog geen rijbewijs en had een valse versie bij zich voor het geval dat hij zou worden aangehouden. De aanvaller kreeg in december al een boete van 370 euro opgelegd voor de overtreding.

Het is niet duidelijk waarom Madueke destijds achter het stuur kroop. De zaak werd namelijk, op verzoek van de advocaat van de voetballer, achter gesloten deuren behandeld. Bij de zitting mochten naast Madueke alleen zijn tolk, zijn vader en zijn advocaat aanwezig zijn. De persoonlijke levenssfeer en de leeftijd van de verdachte waren redenen om de zaak achter gesloten deuren te behandelen.

Leven in publiciteit

De rechter hield met zijn uitspraak ook rekening met het leven van de jonge voetballer in de publiciteit. Zo zou hij de straf verlaagd hebben vanwege Maduekes jonge leeftijd en omdat hij door zijn bekendheid en de publiciteit rond deze zaak volgens haar al deels gestraft is. De aanvaller raakte afgelopen weekend nog geblesseerd en het is de vraag of hij mee kan doen in de wedstrijden tegen Leicester City (donderdag - kwartfinale Conference League) en Ajax (zondag - bekerfinale).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie