Sport

Besmette trainer Gasperini dacht dat hij dood ging rond Champions League-duel

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Besmette trainer Gasperini dacht dat hij dood ging rond Champions League-duel

Bij een van de laatste Champions League-duels met publiek blijkt nu dat een van de trainers het coronavirus heeft gehad. De 62-jarige Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini voelde zich in het heenduel tegen Valencia erg ziek, maar wist niet dat hij besmet was met het virus. Die wedstrijd in Italië wordt gezien als een van de grootste oorzaken waarom het virus zich zo heeft kunnen verspreiden in het land. De burgemeester van Atalanta noemde het duel zelfs "een biologische bom".

Bang voor de dood

Gasperini vertelt de Italiaanse voetbalkrant La Gazetta dello Sport dat het van kwaad tot erger ging: "Een dag voor de wedstrijd was ik ziek en op de wedstrijddag werd het erger. De twee dagen na de wedstrijd heb ik haast niet kunnen slapen." Gasperini had geen koorts, maar was wel bang dat hij zou komen te overlijden. Ondanks het angstige gevoel voor de dood wilde Gian Piero niet naar het ziekenhuis, omdat hij nog veel werk te verrichten had. De Italiaanse trainer vertelt dat hij zich door zijn eigen besmetting en alle pijn in Atalanta nu nog meer verbonden voelt met de stad.

Serie A wordt hervat

De wedstrijd tussen Atalanta en Valencia was een van de laatste Champions League-duels waarbij nog wel publiek aanwezig was. Het wordt gezien als een van de grootste oorzaken waardoor het coronavirus zich zo heeft kunnen verspreiden in Italië. Of de Champions League waarin Atalanta kwartfinalist is nog hervat wordt is niet bekend, maar in Italië gaat de competitie op 20 juni weer verder zonder publiek.

Ster advertentie
Ster advertentie