logo
FunX Talent

Dit zijn de kandidaten van FunX Talent 10: Female Edition!

bron: FunX.nl
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de kandidaten van FunX Talent 10: Female Edition!

Na de rappers- en de producers-editie is het nu hoog tijd voor een vrouwen-editie: de 'Funx Talent - Female Edition.' In het tiende seizoen nemen acht vrouwen het muzikaal tegen elkaar op, met live optredens in de studio bij FunX.

Giefasparkle

FunX

Giefa Sparkle

GIEFA SPARKLE

Giefa Sparkle uit Amsterdam houdt zich bezig met zingen en dansen. Ze komt uit een muzikale familie en is vooral geïnspireerd door haar muzikale vader. Giefa deed mee met The Voice Of Holland, en belandde daar in de halve finale, waarna ze de hoofdrol kreeg in de film: Sing Song.

09 aa saida officieel

FunX

Saïda

SAÏDA

Saïda (22) uit Amsterdam hoopt op een dag te kunnen stoppen met haar vervelende baantjes en zich volledig op muziek te kunnen storten. De droom op het podium te staan heeft ze al sinds haar vijfde. Op dit moment is ze gefocust op Nederlandse R&B, maar ze ziet zichzelf als eclectic artiest. Haar doel is om voor een volle zaal te staan, maar belangrijker vindt ze dat mensen haar teksten voelen.

Droomsamenwerkingen: Cho, Jonna Fraser, Stefflon Don, Tory Lanez en Bryson Tiller.

Aichagill

FunX

Aïcha Gill

AÏCHA GILL

Aïcha Gill (25) komt uit Den Haag en geeft musical en zanglessen. Doordeweeks is zij vaak te zien in de studio om te werken aan eigen muziek, en in het weekend heeft zij meestal optredens. Aïcha is opgegroeid met soul en R&B en begon te zingen op haar zesde. Ze heeft een musical-opleiding gevolgd aan de Dutch Academy of Performing Arts en is zich daarna gaan richten op het schrijven van liedjes in R&B, soul, en singer/songwriter stijl. Lievelingsartiest: Alicia Keys. Haar inspiratie haalt ze verder uit Aaliyah, H.E.R en Jhené Aiko. Droomsamenwerkingen: Jhené Aiko, Fresku, Typhoon, J. Cole en Kendrick Lamar!

Ramos

FunX

Ramos

RAMOS

Ramos uit Antwerpen brengt haar dagen door in de studio en werkt daarnaast in een eettentje. Zij is begonnen met muziek op haar twaalfde, grotendeels omdat ze op school werd gepest. Het zingen en schrijven was voor haar een levensredder. Ramos omschrijft haar stijl als R&B pop en haar grootste muzikale inspiratiebron is Ariana Grande.

“Mijn doel als artiest is om een voorbeeld te zijn voor veel meisjes die denken hun droom niet te kunnen waarmaken. Om te laten zien dat niets in je weg kan staan zolang je er maar in gelooft.”

Droomsamenwerkingen: Ali B, Boef, Melissa Lopes, Ronnie Flex en nog veel meer.

Cb

FunX

CB

CB

CB is 22 en woont in Amsterdam. Ze viel op door een mooie medley op Youtube, waarin je hoort dat ze haar volle stem goed beheerst. Cherelle Berrenstein (CB) ontwerpt kleding, en is steeds vaker in de studio te vinden. CB zit liever achter de piano dan dat ze uitgaat. Zingen doet ze vanaf haar negende. Muzikale inspiratie haalt ze o.a. uit Chris Brown.

Sojourner Phyllis

FunX

Sojourner Phyllis

SOJOURNER PHYLLIS

Sojourner Phyllis (23) woont in Amsterdam, en is dagelijks veel bezig in de studio voor haar EP. Sojourner is serieus begonnen met zingen vanaf haar vijftiende, door deel te nemen aan muziekprojecten en door refreintjes in te zingen in de studio. Ze omschrijft haar stijl als ‘Urban Allround’ en ziet in Aaliyah haar grootste muzikale inspiratiebron.

Droomsamenwerkingen: Ronnie Flex, Bryson Tiller en PartyNextDoor.

Charissa

FunX

Charissa

CHARISSA

Charissa (27) komt uit Rotterdam, heeft een dochter van zes jaar oud en schrijft veel muziek. Ze heeft een urban/R&B stijl en als doel om een EP uit te brengen, met bijbehorende singles en videoclips. Natuurlijk met een album en alles dat daarbij hoort. Ze streeft ernaar om beter te worden in zang en songwriting en hoopt dat verder te ontwikkelen.

Droomsamenwerkingen: Rihanna, Adele, Latifah, Ronnie Flex, Stefflon Don en Broederliefde, om maar enkelen te noemen.

Trangerugie

FunX

Tranga Rugie

TRANGA RUGIE

De 28-jarige Tranga Rugie woont in Amsterdam Zuid-Oost. In het dagelijks leven maakt ze muziek, soms alleen en vaak met haar band: The Music Lovers. Op haar 16e speelde Tanga Rugie in Brassband Brotherhood, op haar 17e begon zij met rap in het Surinaams en een jaar later met zang. Haar liefde voor muziek is o.a. aangewakkerd door haar broers die beiden DJ’s zijn. Haar doel is miljoenen mensen te bereiken met haar muziek en ze zou graag een keer samenwerken met: Marco Borsato!

Ster advertentie
Ster advertentie