FunX Talent

Dit zijn de deelnemers van het nieuwe seizoen van FunX Talent: Afro Vibes

foto: FunX Talent: Afro Vibes
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de deelnemers van het nieuwe seizoen van FunX Talent: Afro Vibes

Het nieuwe seizoen van FunX Talent gaat binnenkort weer van start en dit keer is het thema 'Afro Vibes'. Uit de vele aanmeldingen zijn zes talenten geselecteerd: Rjay, Louis D'or, Kish, Nyarko en Cherliza. In dit artikel leer je de deelnemers wat beter kennen.

Rjay

Bij de Haagse Rjay (25) is muziek er met de paplepel ingegoten. Hij groeide op met ouders die veel old school reggae luisterde, een zus die naar R&B luisterde en een broer die naar hiphop luisterde. Hiermee ontwikkelde Rjay al op jonge leeftijd een liefde voor verschillende muziekstijlen. Hij probeert op zijn eigen manier deze verschillende muziekgenres te combineren met zijn Surinaamse roots. In 2022 bracht hij zijn EP Cityboy uit waarop hij met negen tracks zijn ervaringen en gevoelens als echte stadsjongen deelde met zijn publiek. Rjay werd onlangs verkozen tot finalist voor het 'Noahs Ark demo Beoordeel Spektakel'.

foto: Privéfoto

Louis d'Or

De Nijmeegse Louis d'Or is een opkomende artiest van Congolese komaf. Hij vertegenwoordigt met zijn muziek het afro(beats) genre en bracht eerder al nummers uit zoals No Money, No Love en Say What You Want To. Deze tracks werden erg goed ontvangen door zijn fans. Louis d'Or heeft een grote liefde voor optreden en wil alleen nog maar beter worden en groeien als artiest.

foto: Privéfoto

Kish

De 24-jarige Kish uit Den Haag maakt al sinds 2019 muziek. Aanvankelijk zong hij in het Engels in de genres afro en R&B, maar sinds twee jaar maakt hij ook Nederlandstalige nummers in die genres. Kish haalt zijn inspiratie voornamelijk uit de muziek van artiesten als Tory Lanez, Bryson Tiller, Rema en Wizkid. Zijn favoriete artiesten van Nederlandse bodem zijn Idaly en Ronnie Flex.

foto: Privéfoto

Nyarko

De opkomende Nyarko, geboren als Praises Nyarko Asante Nyamekye met Ghanese roots, heeft al zo lang als ze zich kan heugen een voorliefde voor muziek. In 2020 deelde ze een freestyle op Instagram, die erg hard ging. Zo debuteerde ze met de tune Bang! en sindsdien heeft ze nog een paar singles gedropt, waaronder MOOD en Birthday Anthem. Nyarko's muziek weerspiegelt haar Ghanese afkomst en Nederlandse opvoeding, waarbij ze verschillende culturen en talen samenvoegt tot een uniek en dynamisch geluid. Haar muziek wordt geprezen om de aanstekelijke beats, teksten en energie, waardoor ze momenteel een van de meest veelbelovende artiesten is in de Nederlandse muziekscene. Een paar maanden geleden dropte ze haar EP Vibes. Met deze tracks laat Nyarko haar veelzijdigheid zien door te experimenteren met genres als Afrobeats, Afro Rap en Afro Trap.

foto: Privéfoto

Cherliza

Cherliza is artiest en songwriter die met haar angelic sound haar luisteraars verovert. Haar zang bestaat uit een mix van R&B, afro en pop. Cherliza bracht al meerdere tracks uit waaronder Geef Toe en Ver Vandaan. Door grenzen te verleggen, bieden haar nummers een nieuwe en verfrissende sensatie. In combinatie met haar kleurrijke persoonlijkheid is ze een aanwinst voor de Nederlandse muziekindustrie.

foto: Privéfoto

Sam Asari

Sam Asari is geboren en getogen in Nederland, maar heeft Ghanese roots. Al van jongs af aan is hij bezig met muziek, zo speelde hij piano in een plaatselijke kerk. Dat zorgde ervoor dat zijn passie voor muziek groeide. In 2019 begon hij meer te experimenteren en ging hij op zoek naar zijn eigen sound. Sam beschrijft zijn muziek als een combinatie tussen afrobeat, afroswing, R&B en hiphop. Met zijn muziek wil hij luisteraars een veilige plek bieden waarin ze zichzelf kunnen herkennen.

foto: Sam Asari

Ster advertentie
Ster advertentie