FunX Talent

Dit zijn de kandidaten van FunX Talent: Rap 2019!

foto: FunX.nl bron
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de kandidaten van FunX Talent: Rap 2019!

Binnenkort start er weer een nieuw seizoen van FunX Talent! Dit seizoen staat in het teken van de ziekste punchlines, de hardste bars en de engste flow. Welke woordkunstenaar weet de jury te verbazen?

foto: FunX

Niva

NIVA

De 18-jarige Melissa, a.k.a Niva, komt uit Groningen. Ze houdt zich al haar hele leven lang bezig met muziek, maar na het overlijden van haar stiefvader - die zelf ook muziek maakte - is ze serieuzer geworden. Wat je van haar kunt verwachten: échte rap en keiharde barz.

"Ik wil mezelf kunnen verplaatsen in mensen, maar ook dat mensen zich verplaatsten in mij. Elke line die je van mij hoort is puur Niva."

foto: FunX

Makar

MAKAR

Makar Barsegjan, 21 jaar, komt België vertegenwoordigen in FunX Talent. De afgelopen jaren maakte hij allerlei grappige sketches en vines. Toen hij een keer voor de grap een mumble rapper nadeed, bleek dat toch wel lekker te klinken. Veel mensen vroegen naar meer en zo is het balletje gaan rollen. Zijn stijl? Een beetje gangster, een beetje Michael Jackson en een beetje Maluma. "Ik wil iets legendarisch achterlaten dat voor altijd kan blijven voortleven en volgende generaties zal inspireren."

foto: FunX

Buikje

BUIKJE

De 19-jarige Soufel, artiestennaam: Buikje, is 19 jaar en komt uit Almelo. Anderhalf jaar geleden begon hij met rappen. "We gingen met de ramadan na de iftar altijd chillen met de boys en toen begonnen we een klein beetje met freestylen." Hij kwam erachter dat hij er goed in was en begon later ook met teksten schrijven.

"Ik ben niet op mijn mond gevallen als het gaat om rap. Ik rap alles wat ik wil, dus ik zou mijn rapstijl beschrijven als: 'rauw' en 'straat'."

foto: FunX

Ezzie

EZZIE

De 23-jarige Ezra uit Amsterdam Zeeburg/Oost draagt de artiestennaam Ezzie. In groep vijf was hij al bezig met rap, hij trad toen op voor zijn klas met Ik Ben Je Zat van Ali B. Zijn teksten, die hij omschrijft als 'uniek' en 'eerlijk' gaan vaak over de dingen die hij mee heeft gemaakt.

"Ik deed ooit auditie voor Jiggy Dje op de HBA, toen ik 18 was. Ik faalde en hij zei me dat ik ‘echt een keer mee moest doen aan een talentenjacht ofzo.’ Nu 5 jaar later neem ik revanche."

foto: FunX

Sebio

SEBIO

Sebio James is 25 jaar en komt uit Delfshaven in Rotterdam. Drie jaar geleden begon hij, na jarenlang beats te hebben gemaakt, met het schrijven van hooks op eigen producties. Later volgden ook complete tracks. Zijn muziekstijl is simpel, catchy en speels, maar doordacht

"Ik haal mijn inspiratie met name uit producers en producties."

foto: FunX

Shock Elias

SHOCK ELIAS

De 28-jarige Donovan Enver, met de artiestennaam Shock Elias, is 28 jaar en woont in Amsterdam-West. Bij hem thuis werd vroeger veel rapmuziek gedraaid en zo ontstond zijn liefde voor de muziek. Op zijn twaalfde begon hij met rappen en deed hij freestylebattles met jongens uit de buurt. Zijn doel is om met zijn muziek jongeren te motiveren en te laten zien dat er meer in het leven is dan geld, fame, vrouwen en naar de club gaan.

"Jay-Z is voor mij een inspiratiebron, omdat hij laat zien dat het niet alleen belangrijk is om een goede artiest te zijn, maar om groter te denken en te dromen."

foto: FunX

Jizzle

JIZZLE

De 26-jarige Jordi uit Capelle aan den Ijssel, beter bekend als Jizzle, noemt zichzelf een 'creatieve duizendpoot'. Muziek is er bij hem thuis met de paplepel ingegoten. Ook in zijn buurt leefde hiphop enorm. Op zijn 12e begon hij zelf met het schrijven van teksten. Het bleek een goede manier om zijn gevoelens te uiten. Na jaren anderen te hebben geholpen in de muziekwereld, wil hij nu voor zijn eigen carrière gaan.

"Ik hoef niet de beste te zijn, maar zal altijd strijden om de beste versie van mezelf te zijn."

foto: FunX

Rich Yorke

RICH YORKE

Rich Yorke (heet eigenlijk Richard) is 25 jaar en komt uit Kraaienest, in Amsterdam Zuid-Oost. Hij vond het in eerste instantie leuk om te improviseren op een beat, maar begon later ook met het opnemen va muziek, omdat hij "het niveau van muziek in Nederland niet kon waarderen".

"Wat zou het tof zijn als ik kon leven van mijn hobby."

Ster advertentie
Ster advertentie