FunX Talent

Carel is de winnaar van FunX Talent: R&B Edition

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Carel is de winnaar van FunX Talent: R&B Edition

Carel mag zichzelf de winnaar noemen van FunX Talent: R&B Edition! De 18-jarige zanger wist de afgelopen weken keer op keer te verrassen met zijn talent en liet ook in de finale horen dat hij alles in huis heeft om de hitlijsten te bestormen. "Ik hoop dat r&b een groter platform krijgt in Nederland."

FunX Talent-winnaar Carel vertelt over de winst en zijn liefde voor r&b

Verrassing

Carel was het afgelopen seizoen van FunX Talent voor veel luisteraars een grote favoriet. In de finale, waarin de kandidaten een eigen r&b-track moesten maken, nam hij het op tegen de ijzersterke Isaias en Chanou, maar uiteindelijk wezen juryleden Jayh, Gio en Bryan MG hem aan als winnaar. "Alle drie de finalisten kwamen heel sterk. Ik wist echt niet wat ik moest verwachten, het was echt een verrassing", aldus Carel. Als winnaar van FunX Talent krijgt hij onder meer een videoclip ter waarde van 1500 euro, een half jaar begeleiding op het gebied van marketing, social media en A&R, gegarandeerde air-play en optredens op FunX-events.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opgegroeid met soul en r&b

Aan Fernando vertelt Carel dat hij veel liefde heeft voor muziek. Zo groeide hij op met soul en jazz en later ook r&b. "Ik luisterde naar Pharrell, Justin Timberlake en Stevie Wonder. Zo is het begonnen. Toen dacht ik: ik wil dat zelf ook leren maken." Zijn doel is dan ook om het genre groter te maken in Nederland. "Ik wil gewoon m'n gevoel overbrengen en ik hoop dat r&b een groter platform krijgt in Nederland."

Carel krijgt niet alleen support van zijn vrienden en familie, ook bekende artiesten hebben hem al gespot. Zo is hij getekend bij het label van Boef. "Onze band is heel goed en hij is heel betrokken."

Isaias en Chanou

Isaias eindigde in de finale op de tweede plaats en Chanou pakte de derde plek. Benieuwd hoe de drie r&b-talenten klinken? Check hieronder de FunX Talent R&B Cypher.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

FunX Talent.

Je checkt alles over FunX Talent: R&B Edition en de vorige seizoenen op FunX.nl/Talent. De optredens kijk je terug op het YouTube-kanaal FunX Gemist.

Ster advertentie
Ster advertentie