FunX Talent

Dellie na winst FunX Talent: The Message: "Ik ga nu aan de lopende band droppen"

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Dellie na winst FunX Talent: The Message: "Ik ga nu aan de lopende band droppen"

Zondagavond vond de finale van FunX Talent: The Message plaats en er kon uiteraard maar één kandidaat winnen. Give it up voor de grote winnaar: Dellie! Hij nam het op tegen Littamine, Zwieberr en Nils en ging er uiteindelijk met de grote prijs vandoor. Fernando belde hem in Start op om 'm te feliciteren en te vragen naar zijn toekomstplannen!

Dellie wint FunX Talent: The Message

Rollercoaster

Dit seizoen was werkelijk een rollercoaster voor Dellie. Nadat een andere kandidaat zich afmeldde, werd hij namelijk last-minute toegevoegd aan de lijst. "Ik was aan het werk, gewoon pakketten aan het bezorgen, toen ik ineens werd gebeld. Ik moest alle pakketjes weer terugbrengen naar het depot en vervolgens binnen twee uurtjes op het podium staan en deliveren."

Finale

Dellie greep de onverwachte kans met beide handen aan en schopte het uiteindelijk tot de finale. Voor de finale koos hoofdjurylid Fresku vier tracks die hem inspireren. Iedere kandidaat kreeg een van de tracks toegewezen, waarna ze zelf mochten bepalen hoe zij de track zouden flippen, maar met één voorwaarde: er moest hoe dan ook een herkenbaar stukje van de originele track in zitten.

Uiteindelijk maakte Dellie met zijn versie van de track hooligan van Baby Keem het meeste indruk. Littamine en Zwieberr eindigden op een gedeelde derde plek en Nils werd tweede.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fresku sprakeloos

Fresku is een van de grootste legends in de Nederlandse hiphopscene en heeft inmiddels veel meegemaakt in de muziekwereld. Voor Dellie was het dan ook een eer dat hij Fresku vaak sprakeloos achterliet. "Het beste en leukste advies wat ik vaak van hem kreeg, was: 'Ik weet niet wat ik moet zeggen man'", vertelt Dellie lachend. "Dat was wel leuk om te horen, hij was gewoon sprakeloos."

Droppen, droppen en nog eens droppen

Dellie is vastberaden wat betreft zijn toekomstplannen en wil vooral de stijgende lijn door blijven zetten. Hij gaat namelijk droppen, droppen en nog eens droppen. "We gaan vlammen. Over een paar weken hebben we de eerste release, daarna staat er nog een release op de planning. Clips zijn al geschoten en ik ga zo aan de lopende band door natuurlijk."

De video's van de finale komen dinsdagmiddag online op het YouTube-kanaal van FunX Gemist.

Ster advertentie
Ster advertentie