FunX Talent

Knallende start nieuw seizoen SuperSongDag

  1. Newschevron right
  2. Knallende start nieuw seizoen SuperSongDag

Jaimy en Riza zijn vandaag het vierde seizoen van SuperSongDag ingegaan. In tegenstelling tot vorige seizoenen, moeten vier talenten op één dag allemaal een track laten horen. Volgende week zijn de volgende vier aan de beurt. Vervolgens moeten ze zeven dagen later indruk maken op de jury en jou met een vette live performance. Dat is het moment dat er kandidaten gaan afvallen!

L Ciano

L Ciano was de eerste deelnemer die zichzelf voorstelde. De 21-jarige rapper begon vier jaar geleden het maken van muziek. Inmiddels heeft hij genoeg vlieguren gemaakt om de volgende stap te nemen. "Ik heb nu doelen gesteld, ik wil serieus aan de gang," vertelde de Rotterdammer. Zo gezegd, zo gedaan. Het nummer 360 van Ciano is al in een aantal clubs gedraaid. Vandaag releast hij ook de videoclip Fabulous.

Track: Nu Kom Ik Je Tegen

Cissy

Cissy was het enige vrouwelijke talent van vandaag. Ze houdt zich als sinds haar elfde bezig met het schrijven van songteksten. Jaren later belandde ze op de Academie voor Popcultuur waar ze na hard studeren haar diploma haalde. Inmiddels geeft ze les en zingt ze ook zelf. Naast muziek houdt ze zich ook nog bezig met het verspreiden van diepzinnige teksten als spoken word artist.

Track: Like This

Boykii & Smallavelli

Het eerste duo van vandaag bestond uit Boykii en Smallavelli. Boykii houdt zich sinds z'n elfde al bezig met muziek. De afgelopen twee jaar is hij hier zo serieus mee bezig dat hij het grootste deel van zijn tijd doorbrengt in de studio. Z'n samenwerking met Smallavelli ontstond nadat ze vorig jaar voor het eerst samen aan een track hadden gewerkt. Door de klik hebben ze besloten om hun krachten te bundelen.

Smallavelli heeft niet alleen ervaring met rappen, maar kan ook nog goed overweg met de snare. Hij speelde vroeger in een brassband waarmee hij in 2011 de Battle of Drums won.

Track: Gaddo

Fo & Souf

Last but not least, was het duo Fo & Souf. De zelfverzekerde artiesten zijn pas sinds kort met elkaar gaan samenwerken. Souf houdt zichzelf pas sinds vier maanden bezig met het maken van muziek. Voorheen vond hij het gewoon leuk om te freestylen en beatboxen. Op een gegeven moment kwam hij Fo tegen en van het één kwam zo het ander. "Ik dacht; we kunnen onze krachten bundelen en even wat serieus gaan maken," vertelde de rapper.

Fo is zelf iets langer dan een jaar bezig. Sinds zijn parodie 'Praat Marokkaans Met Me' op Kenny B's hitsingle Parijs, is het hard gegaan voor de zanger. Die video is inmiddels meer dan 1,8 miljoen keer bekeken op YouTube.

Track: Was Je Hier Voor Mij


Ster advertentie
Ster advertentie