FunX Talent

Dit zijn de kandidaten van FunX Talent 16: Cloud!

foto: FunX.nl bron
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de kandidaten van FunX Talent 16: Cloud!

foto: FunX

Young Sace

YOUNG SACE

De 20-jarige David Ventura Moya, a.k.a Young Sace, komt uit Den Haag. Hij begon drie jaar geleden met rappen, omdat hij geïnteresseerd werd door de trapscene in Atlanta. Hij verdiepte zich erin en vond in muziek een manier om zijn gevoelens te uiten.

"Mijn doel is dat mijn muziek en het verhaal gehoord worden door iedereen. Of ze nu van trap houden of niet."

foto: FunX

Kid The 6

KID THA 6

Kid woont in Amsterdam en is al op jonge leeftijd met muziek begonnen. Vijf jaar geleden begon hij ook met rappen, omdat het voor hem een goede uitlaatklep was. Zijn stijl omschrijft hij als 'fucking wavey' en hij is altijd aan het experimenteren met zijn stem en zijn sound.

"Don’t be a one trick pony. Mijn doel is mensen laten zien dan je allround kan zijn als artiest."

foto: FunX

Graci

GRACI

De Belgische Graciano Dos Santos Sebastiao, a.k.a Graci, woont in Limburg. Rond zijn vijftiende begon hij met muziek maken en inmiddels omschrijft hij zijn stijl als 'puur'. Hij wordt onder andere geïnspireerd door de muziek uit begin van de jaren 2000.

"Ik wil gehoord worden."

foto: FunX

Damn Damy

DAMN DAMY

De 21-jarige Damy Raimundo, a.k.a. Damn Damy, woont in Amsterdam. De eerste aanraking met rappen was toen hij nog maar acht jaar oud was. Zijn opa ging toen namelijk 'tongbrekers' met hem oefenen. Inmiddels is hij al een tijdje bezig met muziek. Zijn stijl omschrijft hij als 'een georganiseerde chaos die artistiek verantwoord is'. Hij hoopt ooit op het podium bij Lowlands Festival te staan.

"In een muziekmuseum zou je mijn muziek kunnen ophangen tussen Kanye West, Travis Scott, XXXTentacion en Mac Miller."

foto: FunX

DØS

DØS

De 19-jarige DØS komt uit Amsterdam Noord. Hij maakte in 2015 zijn eerste track en kreeg toen de smaak te pakken. Zijn muziek past niet bij één genre, maar bevat meerdere stijlen. Hij omschrijft het zelf als duistere emo-trap met rock invloeden.

"Mijn doel is om mensen in gelijke situatieste laten weten dat ze niet alleen zijn. Wees vooral jezelf. Zo bereik je het meest."

foto: FunX

Juulz

JUULZ

De 19-jarige Julian Mickael Broan komt uit Den Haag. Hij begon al jong met het maken van beats en op zijn vijftiende pakte hij ook het rappen op. Zijn muziek omschrijft hij als trap met een vleugje punkrock en boyband.

"Wat ik het liefst wil, is voor een erg groot publiek staan, waar iedereen kan genieten van mijn muziek, moshen, springen, maakt niet uit, zolang ze maar écht genieten."

foto: FunX

Yazi

YAZI

De 20-jarige Yazmani Morhée komt uit Amsterdam. Hij zat vroeger in een bandje, maar ging daarna wat meer met zijn stem en flow experimenteren. Inmiddels heeft hij zijn stijl gevonden en mixt hij Spaanstalig met Engelstalig én Nederlandstalig.

"Ik wil internationaal overnemen!"

foto: FunX

Blauwe Uil

BLAUWE UIL

De 28-jarige Milan Cichy, a.k.a Blauwe Uil, komt uit Eindhoven. Hij wist al sinds hij twee was dat hij ooit iets met muziek zou gaan doen. Hij begon op 11-jarige leeftijd met het schrijven van teksten en niet veel later ging hij de muziek ook opnemen. Zijn stijl is melodieus en veelzijdig. Naast dat hij een contract heeft bij Rotterdam Airlines, maakt hij ook deel uit van de rapgroep Yang Fashion Gados.

"Ik ben best spiritueel. Mijn favoriete kleur is, je raadt het al: blauw."

Ster advertentie
Ster advertentie