Up 2 Date

"Turkish Airlines is uitgewezen partij om naar Suriname te vliegen"

  1. Newschevron right
  2. "Turkish Airlines is uitgewezen partij om naar Suriname te vliegen"

De luchtvaartmaatschappijen KLM en SLM hebben een monopolie als het gaat om vliegen naar Suriname. Een retourtje kan je al snel 1000 euro kosten. Stijn Brinkhaus wil daar verandering in brengen. Hij is initiatiefnemer van de actie 'Turkish Airlines cheaper to Suriname', waarvan de Facebookpagina inmiddels ruim 4500 likes heeft.

Op naar su

Meer mensen zijn dus in voor een goedkopere ticket naar het thuisfront. Hoewel Stijn geen Surinaamse roots heeft, voelt hij zich wel aangetrokken tot de cultuur en het land. Dat vertelde de initiatiefnemer aan Morad & Shay. Hij vindt Turkish Airlines de uitgewezen luchtvaartmaatschappij voor vluchten naar Suriname.

"Ze zijn met een gigantische opmars bezig wat betreft uitbreiding van bestemmingen. Daarnaast zijn er ook heel veel Turkse ondernemers in Suriname."

WEL OF NIET LANDEN?

Het is nog niet duidelijk of Turkish Airlines openstaat voor de suggestie van Stijn. Het schijnt dat ze wel al van de actie op de hoogte zijn gesteld. Daarnaast is het ook nog maar de vraag of er een vliegtuig van een andere maatschappij mag landen op de luchthaven van Paramaribo.

Ster advertentie
Ster advertentie