Up 2 Date

Update: 16-jarig meisje in buurt van Rijssen teruggevonden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Update: 16-jarig meisje in buurt van Rijssen teruggevonden

De politie is op dit moment met man en macht op zoek naar een 16-jarig meisje in het Overijsselse plaatsje Rijssen. Het meisje is sinds woensdagmiddag 14.00 uur vermist. Ze appte voor haar verdwijning dat ze achtervolgd werd door 'een man in zwarte kleding'.

Update 14.49 uur:

Het 16-jarige meisje dat woensdagmiddag spoorloos verdween in de buurt van Rijssen, is gevonden. "We kunnen melden dat ze in goede gezondheid is aangetroffen", laat de politie op Twitter weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Update 10.30 uur:

De zus van het meisje laat in gesprek met het AD weten dat er mogelijk sprake is van een misverstand rondom de vermissing. Woensdagmiddag stuurde het 16-jarige meisje een appje naar haar moeder waarin stond dat ze achtervolgd werd door 'een man in zwarte kleding'. Mogelijk zit dat anders volgens haar zus. "We denken dat dat niet klopt. Gelijk na dat bericht is haar telefoon uitgezet. We hebben nu uit haar directe kringen vernomen dat ze van plan was om weg te lopen. Het verhaal van die achtervolging zou dus misschien niet helemaal kunnen kloppen."

Volgens de zus van het meisje woont ze nog bij haar ouders in Rijssen. Ze zat sinds dinsdag ziek thuis en vertelde haar broer een dag later dat ze even wilde gaan wandelen. "Na een uur begon hij zich af te vragen waar ze bleef. Ze was immers nog een beetje ziek en het is niets voor haar om zo lang weg te blijven."

De zus denkt dat de kans groot is dat de 16-jarige op weg was naar het treinstation van Rijssen toen ze haar moeder appte. "Ze is nog gezien met een boodschappentas, dus waarschijnlijk heeft ze nog wat eten gekocht voordat ze de trein pakte. Ze heeft ook geld gepind en dat gewisseld bij een bakker. Camerabeelden van het station zijn er nog niet maar we hebben het idee dat ze met de trein is vertrokken naar Almelo."

Een woordvoerder van de politie laat aan het AD weten dat op dit moment "alle scenario's worden opengehouden". Nog altijd wordt er intensief naar het 16-jarige meisje gezocht gezocht. "Voor nu laten we de collega's hun werk doen. Mogelijk komen we in de loop van de ochtend met een nieuwe update."

'Man in zwarte kleding'

De broer van het 16-jarige meisje laat op Facebook weten dat ze vanmiddag haar moeder nog appte omdat ze bang was. Er liep namelijk 'een man in zwarte kleding' achter haar aan, liet ze weten. Dat appje werd rond 13.15 uur verzonden. Een uur eerder heeft ze nog gepind.

Heb je meer info? Bel 112

De politie heeft inmiddels een helikopter ingezet om naar het meisje te zoeken. Ze is 1.63 meter lang, slank, heeft zwart kort haar, draagt een bril en draagt een halflange donkergroene jas. Rond 16.00 uur is er een Burgernetmelding verspreid.

Ster advertentie
Ster advertentie