Up 2 Date

Imanuelle Grives krijgt twee jaar cel en €1000 boete wegens drugshandel

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Imanuelle Grives krijgt twee jaar cel en €1000 boete wegens drugshandel

Imanuelle Grives is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, wegens drugshandel en - bezit. Ook moet ze een boete van 1000 euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Antwerpen vandaag bepaald. De 34-jarige actrice werd in juli op Tomorrowland opgepakt wegens bezit van grote hoeveelheden drugs.

ELEKTRONISCH TOEZICHT?

Omdat Imanuelle al twee maanden in voorarrest heeft gezeten, blijven er nog tien maanden celstraf over. Die straf gaat niet meteen in, want Imanuelle kan nog in hoger beroep gaan. Daarnaast hoef je in België bij een celstraf van drie jaar of minder niet altijd de cel in. Vanwege overvolle gevangenissen kan het ook zijn dat je onder elektronisch toezicht, door middel van een enkelband, je straf moet uitzitten. Dit geldt in het algemeen alleen voor inwoners van België en waarschijnlijk dus niet voor Imanuelle.

Het Openbaar Ministerie eiste een maand geleden twee jaar celstraf en een boete van 8000 euro tegen Imanuelle. Zelf hoopte ze op een werkstraf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Experiment

Imanuelle werd deze zomer op het Belgische festival opgepakt met meer dan honderd pillen en een flinke dosis MDMA, cocaïne en GHB op zak. Op het adres waar ze verbleef werd nog meer drugs gevonden. Volgens de actrice diende de drugs als experiment voor haar rol in de film Suriname. Ze wilde zich inleven in de rol van drugsdealer.

Later liet Imanuelle weten veel spijt te hebben van de actie. Ze zat niet lekker in haar vel en gebruikte medicijnen tegen angst, spanning, paniekaanvallen en slaapproblemen. Ze heeft aangegeven tijdens haar twee maanden voorarrest goed te hebben nagedacht en inmiddels zou het beter met haar gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie