Up 2 Date

Nationaal Museum van Brazilië compleet verwoest door brand

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Nationaal Museum van Brazilië compleet verwoest door brand

Het Nationale Museum van Brazilië is voor het grootste gedeelte door brand verwoest. Dit 200 jaar oude museum dat in Rio de Janeiro staat was een van de oudste wetenschappelijke instituten van het land. Door de brand is veel belangrijke natuurhistorische kennis verloren gegaan.

Brand

De brand brak zondagmiddag lokale tijd uit en verspreide zich snel door het hele pand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Wel bleek uit bronnen dat het gebouw slecht onderhouden was, omdat daar te weinig geld voor was. Ook waren er weinig brandwerende maatregelen genomen.

Redden

De brand was tegen middernacht lokale tijd bijna onder controle. Er werden tachtig brandweermannen ingezet om het vuur te bestrijden. Zij hebben samen met medewerkers geprobeerd zoveel mogelijk objecten te redden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Collectie

Het museum bevatte meer dan twintig miljoen historische objecten. Het had een grote collectie over de geschiedenis van Brazilië, waaronder natuurhistorische objecten als skeletten van dinosauriërs en een menselijk skelet van 12.000 jaar oud.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie