Up 2 Date

Je suis er wel klaar mee (Column van Tim)

  1. Newschevron right
  2. Je suis er wel klaar mee (Column van Tim)

Ja maar, weer een aanslag. Weer doden. Weer gewonden. Weer beelden van mensen die nietsvermoedend naar een vliegveld gaan, rustig bij een balie staan en opeens moeten rennen voor hun leven. Weer ouders, weer kinderen, weer jongeren, weer ouderen. Weer kogels en bommen en explosies. Weer bloed en ledematen.

Weer mensen die schreeuwen dat de Islam gevaarlijk is. Weer mensen die roepen dat dit niet in de Koran staat. Weer mensen die de oorlog willen verklaren. Weer verklaringen dat het ramadan is en Turkije door moslims wordt gerund. Weer PKK. Weer anti-Kurdistanische gevoelens. Weer de vraag of het er überhaupt iets mee te maken heeft.

Weer mensen van dichtbij die slachtoffers in hun directe omgeving hebben. Weer het besef dat de wereld maar 5 belletjes groot is. Weer het besef dat ik blij ben dat het niet bij mijn familie gebeurt. Weer het inlevingsvermogen want wat als het mijn vader, moeder, vrouw, zoon of dochter was. Weer het idee, wat als mijn zoon de dader was en ik wist nergens van af.

Pray for Paris, Pray for Brussel, Pray for London, Pray for Madrid, Pray for Istanbul, Nigeria, Kenya, Oklahoma, misschien wel Pray voor Rotterdam binnenkort. Weer de vraag of dat ooit gaat komen, de lichamen liggen nog niet eens in de grond. Weer de drang om alles te relativeren.

Weer het geluk hebben dat ik geen idee heb hoe het echt zou zijn als het mij zou overkomen, maar toch weer dat lamme gevoel van machteloosheid. Weer een column dan maar? Weet ik veel. Ergens anders over schrijven voelt zo nutteloos, maar het nut van dit is misschien nog wel verder te zoeken.

Het is allemaal kut en met mij gaat het allemaal goed, je suis er wel ff klaar mee geloof ik. Niet dat het dan stopt, want het wachten is op de volgende weer en weer en weer en weer.........ik haat het als we alleen over het weer praten.

Ster advertentie
Ster advertentie