Up 2 Date

JoeyAK verdacht van ontvoering

  1. Newschevron right
  2. JoeyAK verdacht van ontvoering

JoeyAK wordt verdacht van de ontvoering van een 31-jarige Amsterdamse vrouw en haar twee kinderen van 3 en 7. Dat meldt Het Parool. Dit is gebeurd op 31 december. Het zou gaan om een wraakactie omdat de vrouw volgens de 22-jarige rapper geld van hem had gestolen.

Mishandeld

De vrouw werd op oudjaarsdag in Amsterdam-Noord ontvoerd en naar een huis in Almere gebracht. Daar zou ze zwaar mishandeld zijn, waarschijnlijk in aanwezigheid van haar kinderen. Op 1 januari is ze bevrijd door een arrestatieteam nadat ze via een bekende de politie had weten in te schakelen.

Tien verdachten

Er zijn tien verdachten gearresteerd. Daarvan zitten er momenteel nog zes vast, die volgens de politie deel uitmaken van de rapscene in Amsterdam Zuidoost. Een van hen is volgens Het Parool dus JoeyAK. Daarnaast worden vier mannen en één vrouw verdacht, van 19 tot 28 jaar. Zij zijn afkomstig uit Amsterdam, Lelystad en Purmerend. In totaal zijn er bij de verdachten vijf vuurwapens in beslag genomen samen met een bedrag van 200.000 euro aan witgewassen geld.

Nu pas gemeld

De politie meldt de aanhoudingen nu pas, omdat JoeyAK in beperkingen zat. Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld en alleen met zijn advocaat mag praten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie