Up 2 Date

Wereldkampioen powerliften Ina (71) is een inspiratie voor iedereen

  1. Newschevron right
  2. Wereldkampioen powerliften Ina (71) is een inspiratie voor iedereen

Ina Koolhaas Revers won in juni in de seniorenklasse het wereldkampioenschap powerlifting. De 71-jarige vrouw lift met gemak 135 kilo. Ze vertelde gisterenavond in Laat op 1 over deze indrukwekkende prestatie.

Video niet beschikbaar

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Versterken

Ina had nooit verwacht dat ze ooit wereldkampioen powerliften zou worden. Het begon allemaal toen ze zeven jaar geleden last van haar knieën begon te krijgen. Via een fysiotherapeut kwam ze in aanraking met coach Jinga. "Zij zei dat ze me knieën zou versterken. Ik vond fijn dat er een keer iemand niet sprak over wat ik niet kon, maar juist wat ik wel kon."

bewegen

Het was voor Ina geen optie om zich neer te leggen bij haar kapotte knieën: "Stilzitten is geen optie." Ina begon om die reden ook ooit met hardlopen. Ze werd op jonge leeftijd weduwe en een paar jaar later kreeg haar 8-jarige zoon kanker. "Omdat ik weduwe was, moest ik iets gaan doen om mijn hoofd leeg te maken." Bewegen was voor Ina een manier om beter met de situatie om te kunnen gaan.

Powerliften

Dus schreef Ina zich in bij de sportschool. "Vervolgens zag ik dat ik helemaal niks goed deed." Jinga bracht Ina alle techniek bij en schreef haar vervolgens in voor een wedstrijd crossfit. Dat ging heel goed en daarna zei ze tegen Ina: "Ik heb gisteren besloten dat jij gaat powerliften, we schrijven je gewoon in." Coach Jinga vertelde bij Laat op 1 wat de geheime formule voor Ina's succes is:

"Het geheim is discipline, positieve mentaliteit, wilskracht en doorzettingsvermogen is het belangrijkste. Je bepaald je doel en je houdt je eraan."

Bij het televisieprogramma Tim op de Thee deelde Ina haar eigen visie over hoe ze haar succes heeft behaald: "Veel seks, veel sporten, betere seks."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie