Up 2 Date

Nicki Minaj geeft ondanks waarschuwingen controversieel concert in Angola

  1. Newschevron right
  2. Nicki Minaj geeft ondanks waarschuwingen controversieel concert in Angola

Nicki Minaj heeft toch een concert gegeven in Angola, ondanks verzoeken om het evenement te annuleren. Volgens organisatie Human Rights Foundation (HRF) is het geld waarmee zij wordt betaald, verzameld door "een corruptie regering en schending van mensenrechten". Afgelopen zaterdag stond Nicki voor duizenden fans in de Angolese hoofdstad, Luanda.

Corruptie

De kerstshow werd gehost door mobiele telefoonprovider Unitel, dat voor een deel in handen is de van de presidentsdochter, Isabel dos Santos. Zij wordt gezien als de rijkste vrouw van heel Afrika. Ook is ze pasgeleden door anti-corruptie organisatie Transparency International aangewezen als een van de 15 grootste symbolen van wereldwijde corruptie. Het helpt ook niet dat papa Jose Eduardo dos Santos door een groot deel van het volk beschouwd wordt als een dictator.

Onder de indruk

Nicki was misschien meer onder de indruk van de zakelijke skills van haar host, dan haar vermeende politieke daden. Voor haar optreden maakte ze een foto met de volgens haar op acht na rijkste vrouw ter wereld haar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekijk Nicki's vlog over haar show in het Afrikaans land.

De presidentiële familie weet de sterren wel uit te zoeken. Eerder betaalde Jose Eduardo een flink bedrag aan Mariah Carey voor twee concerten.

Ster advertentie
Ster advertentie