Up 2 Date

31-jarige moeder van 'containerbaby' na bijna 7 jaar gearresteerd

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 31-jarige moeder van 'containerbaby' na bijna 7 jaar gearresteerd

De politie heeft na bijna 7 jaar een 31-jarige vrouw gearresteerd die ervan wordt verdacht in oktober 2014 haar baby in een ondergrondse container te hebben gegooid. Het pasgeboren meisje werd toevallig ontdekt aan de Fritz Conijnstraat in Amsterdam door een voorbijganger die huilgeluiden uit de container hoorde komen.

Poging tot kindermoord

De vrouw werd in april aangehouden in Duitsland, nadat haar vingerafdruk overeen kwam met sporen die in 2014 werden gevonden op de tas waarin de baby zat. Een maand later werd de vrouw aan de Amsterdamse politie overgedragen. De moeder van het meisje wordt op dit moment verdacht van poging tot kindermoord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het meisje maakt het goed

Nadat de baby gered werd uit de vuilcontainer begon de politie een uitgebreid onderzoek waarbij ook de hulp van het publiek werd ingeroepen, maar dat leverde toen niets op. Uit het onderzoek bleek dat de vrouw in 2014 op een adres in de buurt van de vuilcontainer verbleef. Bij een recente internationale controle kwam de politie de vrouw op het spoor. Na verdere DNA-onderzoek kon met zekerheid vastgesteld worden dat de vrouw de moeder is van het inmiddels 6-jarige meisje. Volgens justitie maakt het meisje het goed en woont ze bij haar adoptieouders.

Over twee weken voor de rechter

De aanhouding van de vrouw werd niet eerder naar buiten gebracht door de politie in verband met de privacy van het meisje en haar adoptieouders. De vrouw verschijnt over twee weken voor het eerst voor de rechter tijdens een pro formazitting. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

Ster advertentie
Ster advertentie