Up 2 Date

Vreselijk nieuws: Nouri heeft zeer ernstige hersenschade opgelopen

  1. Newschevron right
  2. Vreselijk nieuws: Nouri heeft zeer ernstige hersenschade opgelopen

Ajax heeft vandaag dramatisch nieuws ontvangen over de toestand van Abdelhak Nouri. Er is bij de Ajacied zeer ernstige en blijvende hersenschade geconstateerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hersenschade

Ajax meldt het volgende:

"Op de intensive care van het ziekenhuis in Innsbruck zijn de afgelopen dagen de hersenfuncties van Nouri verder onderzocht. De diagnose die nadien werd gesteld, is dat een groot deel van zijn hersenen niet meer functioneert en dat de kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties nihil is."

Dit is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen. Nouri kan naar verwachting op korte termijn naar een ziekenhuis in Amsterdam worden gebracht voor verdere verzorging.

"Zoals eerder deze week gemeld, communiceert Ajax mede namens de familie Nouri. Zij laten weten dat zij nog hoop hebben en zij vragen om niet te stoppen met de smeekgebeden."

hartritmestoornissen

De middenvelder van Ajax stortte tijdens een oefenduel van Ajax tegen Werder Bremen neer op het veld. De wedstrijd werd toen direct stilgelegd. Twee ambulances en meerdere hulpverleners kwamen het veld op en schermden de plek waar Nouri op het veld lag af. Nouri kreeg langdurig medische hulp en werd zeker tien minuten gereanimeerd.

Ster advertentie
Ster advertentie