Up 2 Date

Geld van festivaltickets terugvragen: is dat wel zo slim?

foto: YouTube: FunX
  1. Newschevron right
  2. Geld van festivaltickets terugvragen: is dat wel zo slim?

Misschien had je al kaartjes voor festivals, concerten of andere evenementen van aankomende zomer aangeschaft. Helaas is het zeker dat alle evenementen tot 1 juni sowieso niet doorgaan. In sommige gevallen kan je je geld terugvragen, maar een video van NOS Stories vertelt waarom je dat misschien beter niet kan doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Failliet

De organisator van het grote koningsdagfestival Kingsland zegt in de video dat als iedereen nu zijn geld gaat terugvragen, dat heel veel bedrijven dan failliet gaan of in hele grote financiële problemen komen. Ook Edson, Jerr en Mella van Broederliefde vertellen dat in de zomer hun inkomsten heel erg bepaald worden door festivals.

Je kan in de meeste gevallen je geld wel terugvragen, maar is dit slim om te doen? "Als we dat met zijn allen tegelijkertijd gaan doen, kan het best wel zo zijn dat je volgend jaar helemaal niet op dat festival staat te dansen of kan sporten of reizen omdat die bedrijven dan misschien wel failliet zijn" zegt de presentatrice van de video.

Evenementen

Veel evenementen die voor 1 juni zouden plaatsvinden, zijn verplaatst naar andere data. Als je op die datum niet kan of als het evenement helemaal geannuleerd wordt, heb je recht om je geld terug te krijgen. Ook bij sport- en reisabonnementen werkt dit zo. "In principe heb je een overeenkomst gesloten met het bedrijf, en als zij de dienst niet kunnen leveren, heb je recht op je geld," vertelt een jurist in de video.

Reizen

Bij reizen gaat dit wel anders. Als je reisorganisatie of vliegtuigmaatschappij de reis of vlucht helemaal annuleert, heb je recht op je geld. Maar als je bijvoorbeeld een hotel hebt geboekt in het buitenland en je vlucht wordt geannuleerd, is de kans heel groot dat je dat hotel wel gewoon moet betalen.

Andere compensatie

Steeds meer bedrijven zijn begonnen met het weggeven van vouchers: waardebonnen die je op een later moment kan inwisselen. Het kabinet staat hier achter, want op deze manier lopen bedrijven zo min mogelijk inkomsten mis. Als je een voucher hebt gekregen, moet je er wel op letten dat de waarde gelijk is aan het bedrag dat je bij die organisatie hebt uitgegeven.

Als je je geld terugvraagt, maar het desbetreffende bedrijf besluit het je - onterecht - niet te geven, kun je juridische stappen ondernemen.

Ster advertentie
Ster advertentie