Up 2 Date

Akon wil Afrika redden met eigen cryptomunt en slimme stad

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Akon wil Afrika redden met eigen cryptomunt en slimme stad

Akon heeft onlangs zijn eigen cryptomunt AKoin gelanceerd, omdat hij blockchains en crypto's als een goede manier ziet om Afrika zelfstandig te laten worden. Een deel van de Afrikaanse landen is afhankelijk van welvarende landen die ze ontwikkelingshulp bieden en dat zou de economische groei tegenhouden. Met cryptomunten wil de beroemde artiest de economische macht juist in de handen van het volk leggen.

Financiële stabiliteit

Akon schrijft op zijn website dat hij de AKoin ook heeft uitgebracht om het ondernemerschap onder jongeren te versterken. Daarnaast ziet hij het als een nieuwe manier voor Afrikanen om inkomsten te genereren. Op die manier wil hij financiële stabiliteit stimuleren in Afrika én daarbuiten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Akon Crypto City

Het idee van Akon gaat verder dan alleen een cryptomunt. Hij bouwt zelfs aan een smart city in Senegal. Akon Crypto City moet een slimme stad gaan worden waar je alles alleen met AKoin cryptomunten kunt betalen. De president van Senegal heeft hem speciaal daarvoor een groot stuk grond gegeven dat vlakbij het gloednieuwe vliegveld en de hoofdstad Dakar ligt.

Ster advertentie
Ster advertentie