Up 2 Date

Wespenhel wordt komende weken veel erger

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Wespenhel wordt komende weken veel erger

Wespen: je ziet ze nu al om de haverklap, maar het schijnt nog veel erger te worden de komende weken. Althans, dat meldt bioloog Arnold van Vliet aan RTL Nieuws.

Minder zoetigheid in natuur

Van Vliet verwacht dat er door het warme en droge weer de komende weken alleen maar meer wespen zullen komen. Ook omdat we met dit weer meer buiten zitten en dus meer buiten eten, waaronder zoete dingen als ijsjes.

"Omdat wespen nu minder zoetigheid in de natuur vinden, komen ze ook op onze zoetigheid af", legt hij uit.

niet slaan

Volgens Van Vliet is het vooral belangrijk om toch echt rustig te blijven als er een wesp in je buurt zit. "Wespen steken namelijk alleen als ze zich bedreigd voelen." Ga dus niet om je heen slaan als er een wesp in je buurt zit, hoewel het een begrijpelijke reactie is. Hij waarschuwt ook voor het drinken uit een blikje of met een rietje om eerst te kijken of er geen wesp in zit.

Tafel vol wierook en citroen

Daarnaast worden er ook nog tips gegeven om de wesp meteen op te ruimen als je hem doodslaat, omdat de geur die de dode wesp verspreid weer andere wespen aan zou trekken. Wespen houden verder niet van rook, citroen, sinaasappel met kruidnagel en azijn.

Het is dus best een goed idee om vanavond je barbecue te eten op een tafel schoongemaakt met azijn en volgezet met wierook en bakjes citroen en sinaasappel met kruidnagel. Of je eten daarna alleen nog zo lekker zal smaken...

Ster advertentie
Ster advertentie