Up 2 Date

Rechter die drugsbaron ''El Chapo'' veroordeelde werd doodgeschoten op straat

  1. Newschevron right
  2. Rechter die drugsbaron ''El Chapo'' veroordeelde werd doodgeschoten op straat

De Mexicaanse rechter Vicente Antonio Bermúdez Zacarías die bij het proces van drugsbaron ''El Chapo'' betrokken was, is maandag door zijn hoofd geschoten terwijl hij aan het hardlopen was. Later die dag overleed hij in het ziekenhuis.

Veroordeling

De Mexicaanse drugsbaron Joaquín ''El Chapo'' Guzmán werd januari dit jaar opnieuw aangehouden na zijn tweede ontsnapping uit een zwaarbeveiligde gevangenis in Mexico. Na zijn arrestatie wilde de Mexicaanse autoriteiten hem overdragen aan de Verenigde Staten, maar dat proberen zijn advocaten te voorkomen. De uitlevering zou januari of februari 2017 moeten gebeuren. In Amerika zou hij worden veroordeeld voor moord, drugshandel, georganiseerde misdaad en het witwassen van geld. Rechter Zacarías was één van de rechters die deze beslissing nam.

Wraak

Guzmán stond aan het hoofd van het machtigste drugskartel in Mexico, het Sinaloakartel. Op dit moment bevindt hij zich nog in de gevangenis in Ciudad Juariz, aan de grens met de Verenigde Staten. De reden van de moord is nog onbekend, maar volgens geruchten zou dit een wraakactie zijn op de veroordeling van de drugsbaron.

Ster advertentie
Ster advertentie