Up 2 Date

Roken in wachtrijen pretpark vanaf dit seizoen verboden

  1. Newschevron right
  2. Roken in wachtrijen pretpark vanaf dit seizoen verboden

Nog even een laatste peuk terwijl je wacht op je beurt, is in Nederlandse pretparken vanaf aanstaande zaterdag verboden. Met de maatregel willen de parken jonge kinderen tegen roken beschermen. Buiten de rij is roken nog wel toegestaan.

Uitgezet

Vorige week kondigde De Club van Elf, de vereniging van 21 grote dagattracties in het land, al aan dat ze meer duidelijkheid zouden geven over hun rookbeleid. "Voor veel rokende bezoekers zal het wennen zijn", zegt een woordvoerder van de Efteling tegen BNdeStem. "We hebben al onze bebording aangepast en medewerkers zullen mensen die roken er eventueel op aanspreken. (...) Wie echt niet wil meewerken, overtreedt de huisregels en kan in het uiterste geval het park worden uitgezet."

De Efteling is ook van plan roken in het Sprookjesbos te ontmoedigen, omdat daar veel kinderen lopen. Daarnaast komen er speciale rookzones.

Suiker

Vorig jaar ontstond er veel ophef op social media over het feit dat familieparken roken in de wachtrij toestonden. Ondanks de vele positieve reacties op het verbod dat nu ingaat, is zoals te verwachten niet iedereen blij met de nieuwe maatregel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jonko

Met de nieuwe maatregel is een situatie als deze voorgoed verleden tijd:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie