Up 2 Date

Truck rijdt in op demonstranten in Minneapolis

  1. Newschevron right
  2. Truck rijdt in op demonstranten in Minneapolis

In de Amerikaanse stad Minneapolis is een tankwagen met hoge snelheid ingereden op een groep demonstranten. De autoriteiten denken dat het waarschijnlijk om een opzettelijke actie gaat. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toeterende truck

Op de beelden van het incident is te zien hoe een toeterende truck keihard op een groep demonstranten af komt gereden. Uiteindelijk komt het voertuig tot stilstand en wordt het omringd door een woedende menigte.

De chauffeur, die lichtgewond raakte, is gearresteerd en naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt hoe de tankwagen op de snelweg kon komen. De weg was vanwege de protesten op dat moment afgesloten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Protest

Er werd vannacht opnieuw in tientallen Amerikaanse steden gedemonstreerd. Het is de zesde dag dat mensen de straat opgaan om te protesteren tegen politiegeweld en raciale discriminatie.

Wereldwijd

De dood van George Floyd heeft niet alleen in Amerika, maar over de hele wereld geleid tot een golf aan protesten. Ook in Nederland gaat er geprotesteerd worden. Demonstranten gaan maandagmiddag om 17:00 uur de straat op in Amsterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie