Up 2 Date

Wat zou jij zeggen tegen Beyoncé? Vier open brieven aan Queen B

  1. Newschevron right
  2. Wat zou jij zeggen tegen Beyoncé? Vier open brieven aan Queen B

Beyoncé staat zaterdagavond in een uitverkochte Amsterdam Arena. De zangeres is de laatste tijd niet alleen in de veelbesproken vanwege haar muziek. Op haar pas geuite kritiek tegen politiegeweld en haar steun voor de Amerikaanse mensenrechtenbeweging Black Lives Matter kwamen positieve als negatieve reacties. Dj Angelique, Zarayda, Sabrina Starke en columniste Yasmina Aboutaleb schrijven op NU.nl een open brief aan queen B.

Verleidelijk

De vier vrouwen spreken de Freedom-zangeres om verschillende redenen aan, maar opvallend is dat ze allemaal respect tonen ervoor dat Beyoncé naar hun mening sociale en politieke verleidingen kan weerstaan en die van de entertainmentwereld. DJ Angelique schrijft:

Je had de keuze om elk ander nummer te zingen maar wilde perse laten zien waar je voor staat: kracht, vrouwelijkheid en tegenwoordig ook de Black Lives Matters movement.

Inhoudelijk sluiten je nummers niet altijd aan bij die laatste boodschap. Dat vind ik jammer. Toch laat je je niet onder druk zetten om iets te zeggen of doen waar je niet achter staat. Iets wat verleidelijk is in deze tijd. Ik voel het ook. De druk om felle kritiek te uiten tegen onrecht. Om te laten zien dat het mij ook aan het hart gaat.

Lees alle vier open brieven aan Beyoncé hier.

Ster advertentie
Ster advertentie