Up 2 Date

Bokslegende Muhammad Ali (74) overleden

  1. Newschevron right
  2. Bokslegende Muhammad Ali (74) overleden

Muhammad Ali, de Amerikaanse bokslegende, is op 74-jarige leeftijd overleden in het ziekenhuis. Dat melden Amerikaanse media na bevestiging van een vertegenwoordiger van de familie. Hij was de eerste beroemdheid die onder zijn nieuwe Islamitische naam bekend werd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De grootste

De drievoudig wereldkampioen zwaargewicht overleed enkele dagen nadat hij in het Amerikaanse Arizona werd behandeld voor ademhalingsproblemen. Muhammad had zichzelf vanwege zijn sportprestaties niet geheel onterecht 'the greatest', oftewel de grootste genoemd. Maar juist vanwege zijn bokscarriere leed hij sinds de jaren 80 aan de hersenziekte Parkinson.

Bekeerd

Muhammad, geboren Cassius Marcellus Clay, Jr. bekeerde zich tot de Islam in 1964 tijdens zijn opkomst als professioneel bokser. Dat werd hem niet in dank afgenomen. Drie jaar lang mocht hij de ring niet instappen. Ook belandde hij achter de tralies, omdat hij uit principe weigerde te voldoen aan zijn dienstplicht. In 1970 maakte hij zijn comeback.

RIP

R. Kelly schreef over de man zijn hit 'The World's Greatest'. Maar helaas voor de wereld, is 'de grootste' er niet meer.

Ster advertentie
Ster advertentie