Up 2 Date

Grandmaster Flash komt naar Nederland om 50 jaar hiphop te vieren

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Grandmaster Flash komt naar Nederland om 50 jaar hiphop te vieren

De iconische Grandmaster Flash komt de 50ste verjaardag van hiphop vieren in Amsterdam.
Op 22 oktober woont hij namelijk de ADE Beats Conference bij dat in het teken staat van hiphop- en dj-cultuur. Hij wordt gezien als grondlegger van het genre, dus het is dan ook niet meer dan logisch dat hij aanwezig is op dit evenement.

Waarom is Grandmaster Flash een pionier?

Grandmaster Flash vergaarde in de jaren '70 grote bekendheid met zijn hiphopgroep Grandmaster Flash and the Furious Five. Het meest bekende nummer van de groep is The Message, waarin ze rappen over armoede, geweld en de zware realiteit van het straatleven toentertijd. De artiest wordt gezien als een pionier binnen hiphop, omdat hij één van de eerste dj's was die rapmuziek uitbracht en hier succesvol in was. Ook zijn dj-technieken hebben een grote impact gemaakt op het genre en worden 'mixing and scratching' genoemd, iets wat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt.

ADE

Aangezien we dit jaar de 50ste verjaardag van hiphop vieren, heeft de organisatie van ADE ervoor gekozen om het hiphop-icoon naar Nederland te brengen tijdens het Amsterdam Dance Event. Op 22 oktober vindt ADE Beats, een internationale conferentie die in het teken van hiphop en beats staat, plaats in Amsterdam. "Grandmaster Flash presenteert met een exclusieve keynote, Q&A en masterclass, een diepgaande reis door de evolutie van de hiphop- en dj-cultuur", deelt de organisatie over zijn komst.

"Hij heeft generaties dj's en muzikale artiesten beïnvloed met zijn cruciale rol in de ontwikkeling van het gebruik van platenspelers en vinyl om nieuwe muziek te creëren, perfectioneerde de techniek van mixen met twee draaitafels, scratchen en nog veel meer", vervolgen ze hun bericht. En goed om te weten: ook jij kunt kaartjes voor dit evenement kopen.

Ster advertentie
Ster advertentie