Up 2 Date

Komt er eindelijk gerechtigheid voor de racistische moord op 14-jarige Emmett Till?

  1. Newschevron right
  2. Komt er eindelijk gerechtigheid voor de racistische moord op 14-jarige Emmett Till?

Kanye West, 2 Chainz en Lil Wayne noemden hem allemaal niet voor niets in hun lyrics. De moord op de 14-jarige Emmett Till is tot de dag van vandaag in de VS een van de meest gruwelijke en onbestrafte moorden van de vorige eeuw. De Afro-Amerikaanse jongen werd op brute wijze vermoord, maar de daders werden vrijgesproken.

Gruwelijk

Emmett verbleef in de zomer van 1955 bij een oom in Mississippi, een staat waarin op dat moment zwart en wit nog veelal gescheiden leefde. De jong werd op een avond uit zijn bed ontvoerd door twee witte mannen, Roy Bryant en J.W. Milam. Ze mishandelden hem zo erg tot zijn schedel brak en ze staken zijn linkeroog oog uit. Drie dagen later werd hij gevonden in de Tallahatchie River met een grote ventilator om zijn nek.

Wraak

De moord zou gaan om een wraakactie, omdat de tiener zou hebben geflirt met een witte vrouw. De daders die destijds hebben toegegeven de jongen te hebben vermoord gingen vrijuit, wat een grote push is geweest voor de Amerikaanse burgerrechtenbeweging.

Nieuwe informatie

Nu zou de zaak heropend worden vanwege nieuwe informatie rondom het aanklacht. De vrouw met wie de jongen geflirt zou hebben, zegt nu dat ze daarover heeft gelogen. Dat gaf ze toe in het boek The Blood of Emmett Till van schrijver Timothy B. Tyson dat vorig jaar uitkwam.

Let op: dit filmpje bevat schokkende beelden

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lees hier meer over de moord op Emmett Till en de geschiedenis van de daders.

Ster advertentie
Ster advertentie