Up 2 Date

Meghan Markle had suïcidale gedachten door racisme en druk Brits koningshuis

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Meghan Markle had suïcidale gedachten door racisme en druk Brits koningshuis

Meghan Markle heeft in een exclusief en openhartig interview met Oprah Winfrey hard uitgehaald naar het Britse koningshuis. Ze vertelde onder andere over haar moeilijke leven als Britse royal en dat er tijdens haar zwangerschap gevreesd werd dat haar zoontje Archie een donkere huidskleur zou hebben.

Huidskleur zoontje

Zowel Meghan als prins Harry besloten vorig jaar afstand te nemen van hun koninklijke titels en taken. In het interview, dat Oprah tijdens de eerste helft alleen met Meghan hield, vertelt Meghan hoe moeilijk haar leven als Britse royal was. Zo vonden er tijdens haar zwangerschap bizarre gesprekken plaats over haar zoontje Archie. "Ze hadden het erover dat hij geen beveiliging en geen titel zou krijgen", vertelt ze aan Oprah. "Daarnaast waren er zorgen en gesprekken over hoe donker zijn huidskleur zou zijn als hij werd geboren."

Prins Harry, die later aanschoof bij het interview, bevestigde dat het gesprek over de huidskleur van Archie inderdaad had plaatsgevonden met een familielid waarvan ze de identiteit niet willen onthullen. Ook verklaarde hij het nooit openbaar te zullen maken wat er precies is gezegd tijdens dat gesprek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Suïcidale gedachten

Door alle druk die Meghan kreeg van het Britse koningshuis werd ze suïcidaal tijdens haar zwangerschap. Ook het feit dat de koninklijke familie haar niet te hulp schoot toen ze keihard werd aangevallen door de Britse tabloids, was een keiharde klap voor haar geestelijke gezondheid. "Ik wilde gewoon niet meer leven. Dat was een heel duidelijke, angstaanjagende en constante gedachte die ik had."

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Nieuw leven in de VS

Meghan en Harry wonen inmiddels in de Verenigde Staten waar zij een nieuw leven proberen op te bouwen. Volgens Harry verliet het koppel Groot-Brittanië vanwege 'een gebrek aan steun en begrip'. "Ik heb het heft zelf in handen genomen, ik moest dat voor mijn gezin doen", zei hij.

Het echtpaar is inmiddels in verwachting van hun tweede kind en onthulde aan Oprah dat het een dochtertje wordt. "We zijn dankbaar en beide opties zouden geweldig zijn geweest. Maar eerst een jongen en nu een meisje, wat kun je je nog meer wensen?", zei Harry.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie