Up 2 Date

Dappere vrouw deelt hoe ze ontsnapte na ontvoering en verkrachting

foto: YouTube: Mary Ann Georgantopoulos
  1. Newschevron right
  2. Dappere vrouw deelt hoe ze ontsnapte na ontvoering en verkrachting

Jaila Gladden liep vorig jaar op een septemberavond nietsvermoedend terug naar haar auto nadat ze medicijnen bij een supermarkt had gehaald. Op de parkeerplaats ging het mis: ze werd met een mes bedreigd, meegesleurd in de auto en verkracht. Gelukkig wist ze daarna op slimme wijze te ontkomen. Gladden deelt het heftige verhaal met Buzzfeed, omdat ze denkt dat het voorval voorkomen had kunnen worden door betere beveiliging op de parkeerplaats.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bedreiging

Toen Gladden na het afrekenen naar haar auto liep, vroeg er een man om een vuurtje. Ze zei hem dat ze hem niet kon helpen en liep verder. Toen ze voor haar auto stond, voelde ze opeens een mes tegen haar buik. Het was dezelfde man die haar nu beval om haar eigen auto in te stappen. Gladden ging op de passagiersstoel zitten en de man achter het stuur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verkracht

De man wilde naar Atlanta om daar een benzinestation te overvallen, omdat hij geld nodig had. Onderweg stopte hij eerst nog bij een verlaten kerk waar hij Gladden dwong haar kleding uit te trekken en haar vervolgens verkrachtte.

"Hij zei tegen me dat het geen zin had om te huilen."

Telefoon

Toen ze weer terug in de auto zaten, vroeg hij Gladden om de weg. Dat was het moment dat ze een oplossing zag. Ze zei tegen haar ontvoerder dat ze hem alleen de weg kon wijzen, als ze haar telefoon had waarop een navigatie-app stond. De man stemde in en gaf haar haar telefoon.

Locatie delen

Gladden zette vervolgens haar helderheid op de laagste stand en deelde meteen haar live locatie met haar vriend, zodat hij op elk moment precies kon zien waar ze was. Haar vriend Tamir Bryant werd wakker van het appje en was meteen verbaasd waarom Gladden een locatie in Atlanta had gestuurd.

Bryant: "Waarom ben je daar?"
Gladden: "Ontvoerd"
Bryant: "Geen grappen maken"
"Ik ben onderweg naar de politie"

Bryant vertelt aan Buzznews dat hij meteen wist dat het serieus was: "Zij zou nooit zulke grappen maken."

Betrapt

Op dat moment betrapte de ontvoerder Gladden op het appen. Hij pakte de telefoon af en stopte haar in de kofferbak. Daarna liep hij een benzinestation binnen om het te overvallen. Dat mislukte echter en hij had Gladden weer nodig om een nieuw adres te vinden.

Gladden kreeg haar telefoon opnieuw terug. Ze probeerde meteen weer contact te leggen met haar vriend die inmiddels al was aangekomen op het politiestation.

Gladden: "Mes"
"Bang"
Bryant: "Welk type auto?"
Gladden: "De mijne"
"Ik ben bang"
"Niet het alarmnummer bellen"
Bryant: "Ik ben al op het politestation. Wat wil je dat ik doe?"
"Moet ik je ouders bellen?"
Gladden: "Ik wil niet dat hij me vermoord"
"Als hij lichten ziet, doet hij dat"
Bryant: "Wie is hij?"
Gladden: "Ik weet het niet"
"Hij pakte me buiten bij Krogger"(red: Amerikaanse supermarktketen)
Bryant:
"Wat draagt hij?"
"Is er iets bijzonders aan hem"
Gladden: "Nee hij gaat Kroger overvallen"
"Misschien stopt hij me in de achterbak"
"Hij gaat naar Michigan"
"Hij zegt dat hij niet weet hoe ik terug moet"
"Laat me niet doodgaan"
Bryant: "Hulp is onderweg"

Supermarkt

Gladden had ondertussen haar ontvoerder geleid naar de dichtsbijzijnde supermarkt. De man ging kijken of het een goede locatie was, maar kwam al snel terug om te zeggen dat een overval er niet in zat. Er stond namelijk beveiliging. Hij besloot om de nacht op de pakeerplaats door te brengen en de winkel vroeg in de ochtend te overvallen.

Ontsnapping

Een politieagent uit Atlanta zag uiteindelijk de beschreven auto staan op de parkeerplaats. Hij ging ernaar toe, maar de ontvoerder kreeg de politie in de gaten en probeerde weg te rijden. Hij raakte bijna de politieagent, maar crashte uiteindelijk tegen een hek. De ontvoerder klom over het hek en vluchtte weg en Gladden kon snel naar de politie rennen. Tien uur later werd de verdachte gearresteerd.

Heldin

De politie heeft in een statement gezegd dat iedereen een voorbeeld kan nemen aan Gladden. Het is goed dat ze haar locatie deelde en contact zocht met haar vriend.

"Als dit slachtoffer niet haar telefoon had en niet snel nadacht, was het misschien slechter afgelopen."

Ster advertentie
Ster advertentie