Up 2 Date

Tientallen doden door brand op trein in Pakistan

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Tientallen doden door brand op trein in Pakistan

In Pakistan zijn zeker 65 mensen om het leven gekomen bij een brand in een trein. Daarnaast zijn er tientallen gewonden gevallen. De meeste slachtoffers sprongen in paniek van de rijdende trein. De brand ontstond waarschijnlijk door een (illegaal) meegenomen gasfornuis die ontplofte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gasfles

Een passagier had een klein gasfornuis mee de trein in genomen om ontbijt te maken. Hoewel dat eigenlijk niet toegestaan is, gebeurd dat wel vaker tijdens lange treinritten. Dit keer liep het echter helemaal fout af, want volgens de Pakistaanse autoriteiten ontplofte de gasfles. Door de olie waarmee werd gekookt verspreidde het vuur zich extra snel.

Sommige overlevenden trekken de oorzaak echter in twijfel. Volgens hen had het te maken met een kortsluiting in het elektronische systeem van de trein.

onderzoek

De Pakistaanse premier Imran Khan condoleert op Twitter alle nabestaanden en wenst degene die nog gewond in het ziekenhuis liggen veel beterschap toe. Ook schrijft hij dat hij meteen een bevel naar de politie heeft gestuurd om met spoed een onderzoek te starten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie