Up 2 Date

Illegale rave in België houdt buurtbewoners hele weekend wakker

foto: Foto ter illustratie/ Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Illegale rave in België houdt buurtbewoners hele weekend wakker

Op een voormalige militaire vliegbasis in de Belgische gemeente Sint-Truiden gaat een illegale rave al sinds vrijdagavond non-stop door, met keiharde muziek en duizenden feestgangers. De politie heeft aangegeven dat ze het feest niet kunnen stoppen. De feestgangers zijn van plan om tot maandagavond door te gaan

Illegale rave

Op het terrein staan lange rijen auto's en tentjes die tussen de struiken verscholen zijn. Naar schatting zijn er ongeveer vijfduizend feestgangers aanwezig, waaronder ook Nederlanders. Ondanks dat het lijkt op een officieel festival met een grote muziekinstallatie en voldoende eten en drinken, is het toch echt een illegale rave die in korte tijd door de feestgangers zelf is georganiseerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prioriteiten

Sinds vrijdagavond klagen buurtbewoners over de luide muziek en het constante in- en uitrijden van auto's. De politie is aanwezig, maar vanwege het grote aantal mensen wordt er niet ingegrepen. Volgens de Vlaamse omroep VRT heeft de politie op dit moment andere prioriteiten, namelijk het beveiligen van de omgeving. Wel zijn er al meerdere boetes uitgeschreven voor drugsbezit. Burgemeester Kempeneers van Sint-Truiden begrijpt de frustratie van omwonenden en hun gevoelens van onveiligheid als gevolg van de illegale rave.

Onderzoek

Op Twitter heeft Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, laten weten dat ze in contact staat met de burgemeester en gouverneur van Limburg over de illegale rave in Sint-Truiden. Hoewel het niet mogelijk is om het feest te stoppen, heeft de minister de politie en justitie gevraagd om de organisatoren op te sporen.

Ster advertentie
Ster advertentie