Up 2 Date

Meek Mill viert vrijlating uit gevangenis met zijn zoontje

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Meek Mill viert vrijlating uit gevangenis met zijn zoontje

Meek Mill is weer op vrije voeten. Hij werd eind vorig jaar veroordeeld tot twee tot vier jaar celstraf, maar werd dinsdag al vrijgelaten uit de gevangenis. Het hooggerechtshof van Philadelphia verwierp de beslissing van de rechter om Meek Mill in de gevangenis te houden. De rapper ging er meteen op uit, want een paar uur later werd hij samen met zijn zoontje, Kevin Hart en een grote lach op zijn gezicht bij een basketbalwedstrijd gespot.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevangenis

In 2007 werd Meek Mill veroordeeld wegens drugs- en wapenbezit. In 2009 kwam hij vrij. Maar in 2015 kreeg de rapper huisarrest, omdat hij de voorwaarden van zijn proeftijd had geschonden. Vorig jaar werd Meek weer twee keer opgepakt: één keer voor een vechtpartij en één keer voor roekeloos rijgedrag. De rechter vond dit reden genoeg om de rapper weer de gevangenis in te sturen.

Steun

Een controversiële beslissing die tot verontwaardiging leidde bij Meek Mill zelf, die de uitspraak bestempelde als een wraakactie van de rechter tegen hem. De bij Roc Nation getekende artiest kon rekenen op veel steun, waaronder van Kevin Hart, Drake en Jay-Z.

Bedankt

In een bericht op Instagram bedankt Meek Mill iedereen die er voor hem was.

"Ik bedankt God, mijn familie, mijn vrienden, mijn advocaten, mijn team bij Roc Nation, inclusief Jay-Z, Desiree Perez, mijn goede vriend Michael Rubin, mijn fans, het hooggerechtshof en alle anderen die mij hebben gesteund en verdedigd gedurende deze moeilijke tijd."

De rapper bedankt het hooggerechtshof in het bijzonder voor hun inzet voor gerechtigheid. Ook laat hij weten zichzelf in te willen gaan zetten voor andere onterecht veroordeelden.

"Hoewel ik gezegend ben met de middelen om deze onrechtvaardige situatie aan te vechten, besef ik me dat veel gekleurde mensen in dit land die luxe niet hebben. Ik ben van plan om mijn platform te gebruiken om licht te schijnen op deze problemen."

Ster advertentie
Ster advertentie