Up 2 Date

Vanuit deze hoek neem je de beste selfies (zeggen wetenschappers)

  1. Newschevron right
  2. Vanuit deze hoek neem je de beste selfies (zeggen wetenschappers)

De perfecte selfie kan je nu maken met de hulp van wetenschap. Uit onderzoek van een Australische professor blijkt dat een zelfportret van je linkerwang het meest wordt gebruikt.

To the left

Om dit vast te stellen heeft dr. Lindell online gezocht naar de hashtag #selfie. Daarna analyseerde ze de tien meest recente shots van honderd mannelijke en vrouwelijke social media gebruikers. Daaruit concludeerde ze dat het merendeel selfies postten van hun linkerkant (41%), in vergelijking met foto's genomen van rechts (31,5%) of recht van voren (19,5%).

minder aantrekkelijk

Dr. Lindell had een simpele verklaring voor de neiging om frontale selfies te vermijden. "Je lijkt minder aantrekkelijk over te komen. Daarom staat tussen de tips voor een 'perfecte portretfoto' of 'perfecte selfie' vaak dat je moet voorkomen recht in de camera te kijken, tenzij je groter wil lijken. Daarentegen moedigen tips vaak aan 3/4 of 2/3 gedraaid te zitten, omdat je zo meer hoeken laat zien, je jukbeenderen worden gehighlight en de persoon op de foto slanker lijkt."

Meer likes

Opvallend is dat vrouwen uit het onderzoek meer voorkeur hadden voor de linkerkant. Het is niet duidelijk of je meer likes krijgt door deze hoek te gebruiken. Wel is te zeggen dat selfies 1,1 tot 3,2 keer meer likes en reacties krijgen dan alle ander soort foto's gedeeld op Instagram. Minder goed nieuws voor je jaloersmakend ontbijtje dus...

Ster advertentie
Ster advertentie