Up 2 Date

VIDEO: 'Ook Nederlandse trainer betrokken bij Engels voetbalschandaal'

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: 'Ook Nederlandse trainer betrokken bij Engels voetbalschandaal'

De Engelse bondscoach Sam Allardyce werd eerder deze week al ontslagen, omdat hij een groep investeerders wilde adviseren om de regels van de voetbalbond te omzeilen. Een andere naam die opduikt in het voetbalschandaal is die van een Nederlandse trainer: Jimmy Floyd Hasselbaink.

55.000 pond

Jimmy Floyd Hasselbaink werd gefilmd terwijl hij onderhandelde om een geldsom aan te nemen. Op de beelden van de Daily Telegraph is te zien hoe hij 55.000 pond wil aannemen om ambassadeur te worden van een bedrijf dat spelers vertegenwoordigt. Die spelers zou het bedrijf dan weer onderbrengen bij de club waar Hasselbaink trainer is, Queens Park Rangers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Niets verkeerd gedaan"

Hasselbaink zegt dat hij niets fout heeft gedaan. "Ze vroegen mij om voor een bepaald bedrag een speech te geven. Daar zie ik niets verkeerds in. Ik heb ook geen tegenbeloften gemaakt of QPR gevraagd om spelers te halen die bij hun onder contract staan." De voetbalclub houdt vertrouwen in Hasselbaink, maar begint wel een intern onderzoek.

Succesvolle spits

Jimmy Floyd Hasselbaink is één van de succesvolste Nederlandse spitsen die ooit in Engeland heeft gevoetbald. Bij Leeds United, Chelsea en Middlesbrough scoorde hij in totaal 125 doelpunten in iets meer dan 260 wedstrijden. Als speler van het Nederlands elftal scoorde Hasselbaink 9 doelpunten in 23 interlands.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook Wright en Cellino in opspraak

Naast Sam Allardyce en Hasselbaink zijn ook de assistent-coach van Barnsley en eigenaar van Leeds in het nauw gedreven. Tommy Wright zou geld hebben ontvangen om spelers van de makelaarsgroep naar Barnsley te halen. Hij ontkent dit, maar de club heeft hem toch op non-actief gezet. Leeds United-eigenaar Massimo Cellino zou besproken hebben hoe hij met zijn club de regels van Third Party Ownership (TPO) kan omzeilen. Dat is door de FIFA verboden.

Ster advertentie
Ster advertentie