Up 2 Date

Hoe een toerist aan een vogelspin ontsnapt in Amsterdams hotel

  1. Newschevron right
  2. Hoe een toerist aan een vogelspin ontsnapt in Amsterdams hotel

"Je zal maar de badkamer van je hotel instappen en dit op de muur tegenkomen." Zo begint een medewerker van de dierenambulance haar verhaal op Facebook. Het overkwam een Finse toerist in Amsterdam.

Rennen

"De gast sloeg meteen alarm en het lukte de receptie om de spin op een dienblad te zwiepen met een plastic deksel erop." Het beestje was niet al te blij met zijn verlopige verblijfplaats, want toen de dierenambulance voorzichtig het deksel optilde rende de spin meteen op de medewerker af.

Gevaarlijk?

Volgens Reptielenopvang Zwanenburg gaat het om een geslachtrijp mannetje van een Zuid-Amerikaans soort. "Ongevaarlijk, behalve als je er allergisch voor bent", zegt de opvang tegen RTL Nieuws. Vermoedelijk is de spin door één van de gasten op een beurs gekocht en is het losgelaten of is het zelf ontsnapt. Volgens de medewerker van de dierenambulance kan de Finse gast in ieder geval weer rustig douchen. Maar dan moet je dat natuurlijk wel willen.

Bejaard

Juist gek op spinnen? Na 14 dagen gaat de opvang op zoek naar een nieuw baasje waar het beestje nog maximaal een half jaar kan verblijven. Veel ouder dan dat zal het niet worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie