Up 2 Date

Ontsnapt Amerikaans meisje (13) deelt verhaal over gruwelijke ontvoering

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ontsnapt Amerikaans meisje (13) deelt verhaal over gruwelijke ontvoering

Haar ouders werden voor haar ogen vermoord, ze werd ontvoerd en vervolgens drie maanden lang vastgehouden. Dat is het gruwelijke verhaal van Jayme Closs uit het Amerikaanse Wisconsin. Het 13-jarige meisje werd vorige week levend teruggevonden in een afgelegen houten huisje en heeft nu aan de autoriteiten verteld wat er gebeurd is. Ook de man die voor de daden werd opgepakt, Jake Patterson, heeft zijn verhaal gedaan, zo is te lezen in de aanklacht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ouders

De 21-jarige Patterson zag Jayme voor het eerst toen zij een schoolbus instapte. In de aanklacht is te lezen dat hij meteen wist zij zijn slachtoffer zou worden. Hij volgde haar eerst twee keer naar haar ouderlijk huis en stond daarna 's nachts voor haar deur. Hij schoot eerst haar vader, die bij de voordeur stond, neer. Jayme vluchtte vervolgens met haar moeder naar de badkamer om zich daar te verstoppen. Patterson kwam achter hen aan, brak de badkamerdeur open en schoot voor de ogen van Jayme haar moeder neer.

Vermoord

Patterson nam Jayme vervolgens in zijn kofferbak mee naar een klein dorpje op een uur rijden van haar ouderlijk huis. Daar verstopte hij het meisje. Als er vrienden op bezoek kwamen, moest ze onder het bed gaan liggen die hij vervolgens barricadeerde met tassen en zware gewichten, zodat ze niet weg kon komen. Soms lag ze daar twaalf uur lang zonder eten, drinken of toegang tot een toilet. Ook draaide Patterson veel harde muziek om te voorkomen dat mensen Jayme zouden horen. Het is nog onduidelijk of hij haar ook misbruikt heeft.

Ontsnapt

Jayme probeerde eerst twee keer zonder succes te ontsnappen. De derde keer was scheepsrecht. Het lukte haar om de gewichten rond het bed weg te duwen en naar buiten te kruipen. Daar kwam ze de buurvrouw tegen en alarmeerde haar. Inmiddels is Jayme herenigd met haar familie. Ze verblijft nu bij haar tante.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jake Patterson

Jake Patterson had geen strafblad en werd door zijn omgeving omschreven als een stille jongen die een teruggetrokken bestaan leidde. De 21-jarige man had geen social media en werd zelden gezien door zijn buren.

Ster advertentie
Ster advertentie